Connect with us
Publicitate

Administrație

739 de milioane de lei pentru construcția unei căi ferate de 21,5 kilometri care să lege Brașovul de aeroportul de la Ghimbav

Publicat

pe

O linie de cale ferată de 21,5 kilometri care să lege municipiul Brașov de viitorul aeroport internațional de la Ghimbav. Acesta este proiectul pus în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor pentru care a fost estimat un buget de 739 de milioane de lei.

Publicitate

Proiectul prevede dublarea și electrificarea liniei dintre Brașov și Codlea. În plus, pe noul traseu vor fi amenajate trei podețe și un pod, dar va fi construită și o clădire nouă unde va funcționa gara. Odată ce va fi desemnat câștigătorul licitației, firma va avea trei ani la dispoziție pentru finalizarea lucrărilor. Autoritățile centrale spun că banii pentru această investiție vor fi alocați din bugetul Ministerului Transporturilor.

Odată cu finalizarea acestui proiect, Brașovul va fi al doilea oraș din țară care va avea o linie feroviară care să facă legătura cu aeroportul. Momentan doar în București există un tren direct care îi transportă pe călători de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes