Connect with us
Publicitate

Social

70% dintre farmaciști nu vor să testeze COVID în farmacii

Publicitate

Publicat

pe

Un sondaj realizat la nivel național arată că mai puțin de 20% dintre farmaciști sunt interesați să efectueze testele antigen rapide pentru COVID-19 în farmacii, anunță Radio România.

Publicitate

Ei cer însă norme clare, dar și sprijin financiar din partea statului pentru acoperirea cheltuielilor necesare.

Președintele Colegiului Farmaciștilor Brașov, Mirela Zamfirescu:
„S-a făcut un sondaj în rândul farmaciștilor, 17% dintre farmaciști doresc ca testarea să se facă în farmacie, 70% nu doresc iar restul sunt indeciși, se mai gândesc. Urmează să mergem la Minister, să discutăm normele de aplicare pentru că sunt foarte importante, ne trebuie susținere, farmaciile și farmaciștii nu sunt pregătite pentru testare.”

Spațiul de testare trebuie să fie separat de circuitul celorlalți clienți din farmacie și poate fi amenajat fie în afară, fie în interiorul farmaciilor.

Publicitate

Ambele variante vin cu cheltuieli mari, a explicat pentru Radio Tg.Mureș Mirela Zamfirescu:

„Ne trebuie circuit clar separat, există două posibilități. Pentru testarea în farmacie, acel spațiu al oficinei trebuie să fie generos, ne trebuie 4 metri pătrați, ar trebui ridicate niște panouri. În afară de masă care poate fi spălată și dezinfectant, de scaun și ce ne mai trebuie, sunt foarte multe cheltuieli legate de mască, de fpp3, de mănuși, mănușile s-au scumpit foarte mult din nou, iar echipamentul de protecție trebuie schimbat după fiecare pacient.”

În plus, este necesară și instruirea personalului farmaceutic pentru testarea populaţiei pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, în conformitate cu instrucţiunile producătorului, într-un cadru reglementat, sub supravegherea Ministerului Sănătăţii, cu sprijinul Direcţiilor de sănătate publică, dar şi cu implicarea Colegiului Farmaciştilor din România.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes