Connect with us
Publicitate

Social

70% dintre elevii braşoveni de clasa a 8-a care au dat Evaluare Națională au luat peste 5.00

Publicat

pe

3.265 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Brașov care au susținut simularea examenului de Evaluare Națională la clasa a VIII-a au obținut medii peste 5,00, reprezentând un procent de 70,28 din totalul celor prezenți la acest examen. Procentul mediilor peste 5,00 din acest an este mai mic cu aproape 5 decât cel de la simularea de anul trecut.

Publicitate

Pe probe de examen, 77,02% dintre elevi au obținut note peste 5,00 la Limba și literatura română și doar 62,11% au obținut note peste 5,00 la Matematică.

În schimb, doar patru elevi au obținut nota 10 la Limba și literatura română și 36 la Matematică. Niciun elev nu a obținut nota 10 la ambele (sau la toate trei) probe. La proba de limbă maternă doar doi elevi au obținut note de 10. Unul la limba germană și unul la limba maghiară.

De remarcat este faptul că numărul mediilor între 8,00 și 10 din acest an este mai mic decât cel de anul trecut, cu mai mult de 7 procente.

Publicitate

Rezultatele în urma acestor simulări nu vor fi trecute în cataloage decât la cererea expresă a elevilor sau a părinților acestora. Rezultatele vor fi analizate la clasă iar pe baza acestora, profesorii vor realiza programe remediale menite să îmbunătățească rezultatele elevilor la aceste examene, la finalul clasei a VIII-a.

În vară, Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Candidații care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă și au susținut evaluarea națională la limba și literatura maternă respectivă pot opta pentru stabilirea mediei generale la evaluarea națională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă și literatură maternă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes