Connect with us
Publicitate

Social

70% din români ar trebui să fie vaccinați până în vară conform Comisiei Europene. Un număr record de vaccinări în ultimele 24 de ore

Publicat

pe

person in brown long sleeve shirt with white bandage on right hand

Comisarul european al Sănătăţii îndeamnă statele membre să vaccineze 70% din populație până la vară, precizând că este nevoie ca procesul de vaccinare să se intensifice, astfel încât, 80% din angajaţii din sănătate şi din persoanele de peste 80 de ani să poată fi vaccinați până în luna martie.

Publicitate

Astfel, comisarul european al Sănătăţii, Stella Kyriakides, a lansat îndemnul în cadrul unei conferinţe de presă în care a fost criticată lentoarea startului campaniei de vaccinare în statele membre, comparativ cu Marea Britanie, SUA şi Israel.

Posibilitatea intreducerii certificatului de vaccinare

„Propunem ca până în martie, statele membre să fi vaccinat cel puţin 80% din angajaţii din sănătate şi din persoanele de peste 80 de ani[…] Propunem de asemenea ca, până la vară, statele membre să fi vaccinat 70% din adulţi”, a declarat şi Margaritis Schinas, vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Totodată, comisarul european al Sănătăţii, Stella Kyriakides a mai spus că „vaccinările trebuie să se accelereze”, fiind pusă în discuție în cadrul conferinței și posibilitatea introducerii certificatelor de vaccinare necesare intrării în statele membre, după modelul lansat deja de Grecia.

Publicitate

Lucrând împreună cu unitate, solidaritate și determinare, putem curând să începem să vedem începutul sfârșitului pandemiei” transmite Kyriakides.

România este una dintre țările care a luat în serios campania de vaccinare, iar acest lucru se poate vedea și în date concrete. Țara noastră se află în primele 6 țări din Uniunea Europeană și în primele 18 din lume în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, în ultimele 24 de ore s-au vaccinat un număr record de români de la începutul campaniei și până în prezent, respectiv 34.807 persoane din care:

– 34.136 persoane vaccinate cu 1 doză;

– 671 persoane vaccinate cu 2 doze.

Publicitate

Număr total (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la  267.424 persoane.

O reticență cu privire la reacțiile adverse ale vaccinului exită încă printre români. Cu toate acestea, număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare este de

871 reacții comune și minore, din care:

  • 317 reacții de tip local cu durere la locul injectării;
  • 554 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes