Connect with us
Publicitate

Social

7 luni de închisoare cu suspendare pentru 7 victime dintre care 2 morți. S-a dat sentința în cazul exploziei de la fabrica de pâine din Braşov, surprinsă în timpul unui meci disputat pe Stadionul Tineretului

Publicat

pe

Publicitate

S-a dat sentinţa în cazul exploziei de la fabrica de pâine din Braşov, care a avut loc pe 5 noiembrie 2015. Deflagraţia a fost surprinsă în timpul unui meci din Liga 2, FC Braşov – CSM Râmnicu Vâlcea.

Au fost momente de panică atunci chiar pe teren. Din păcate, două persoane şi-au pierdut atunci viaţa, iar alţi cinci angajaţi au fost răniţi.

După şase ani de procese, judecătorii au dat un prim verdict. Directorul fabricii a scăpat de cea mai drastică pedeapsă şi nu va ajunge după gratii. Potrivit Fanatik citat de Antena Sport, Sorin Rizea a fost condamnat la şapte luni de închisoare cu suspendare pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Acesta trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, timp de 80 de zile, la o instituţie din subordinea Consiliului Local Braşov sau Consiliul Judeţean Braşov. Compania pe care o conduce este bună de plată. A primit o amendă de 780.000 de lei. Va achita şi 54.000 de lei spitalelor în care au fost îngrijiţi angajaţii care au avut de suferit în urma exploziei. Familiile victimelor trebuie să primească 260.000 de euro.

Publicitate

Ce sentinţă au dat judecătorii
„I) În baza art. 349 al. 2 Cod penal condamnă inculpata S.C. ŞAPTE SPICE S.A. la pedeapsa de 180 de zile amendă a câte 2000 lei/zi amendă pentru săvârșirea infracțiunii de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. În baza 255 alin.1,2 Cod penal condamnă inculpata S.C. ŞAPTE SPICE S.A. la pedeapsa de 330 de zile amendă a câte 2000 lei/zi amendă pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă.

În baza art.39 alin.1 lit.c Cod penal contopeşte pedepsele mai sus aplicate, pedeapsa rezultantă fiind de 390 de zile amendă a a câte 2000 lei/zi amendă, respectiv 780.000 de lei.

II) În baza art. 349 al. 2 Cod penal condamnă inculpatul Rizea Sorin (directorul societății la acea dată – n.r.) la pedeapsa de 7 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă prev. de 349 al. 2 Cod penal . În baza art.91 Cod penal suspendă sub supraveghere executarea pedepsei aplicate pe o durată de 2 ani reprezentând termen de supraveghere şi care începe să curgă de la data rămânerii definitive a hotărârii„, a fost soluţia pe scurt.

Părţile pot depune apel în termen de 10 zile.

Video cu explozia din 2015

EXPLOZIE FABRICA DE PAINE VEL PITAR DIN BRASOV - 5 NOIEMBRIE 2015
play-sharp-fill

EXPLOZIE FABRICA DE PAINE VEL PITAR DIN BRASOV - 5 NOIEMBRIE 2015

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes