Connect with us
Publicitate

Social

7 angajați ai Serviciului de Ambulanță Brașov sunt infectați cu covid-19. Salvatorii sănătoși trebuie să ajungă la peste 400 de cazuri, în fiecare zi

Publicat

pe

Nici cei care ar trebui să ne salveze nu scapă de virusul care a cuprins toată planeta. Managerul Serviciului de Ambulanță Brașov, David Levente a declarat pentru monitorfg.ro că 7 angajați sunt infectați cu covid-19, iar din această cauză volumul de muncă pentru colegii lor sănătoși este și mai mare.

Publicitate

Zilnic, la Ambulanța Brașov sunt înregistrate peste 400 de solicitări, iar cele mai multe dintre ele sunt cazuri de infectare cu sars-cov2. Autospecialele rămân blocate în fața spitalelor pentru că nu există paturi suficiente pentru toți bolnavii, iar din această cauză și timpii de întârziere la celelalte cazuri ajung să depășească chiar și 7-8 ore.

,,Se întârzie preluarea pacienţilor de către spitale pentru că nu mai sunt locuri să interneze pacienţii. Am ajuns în situaţia în care ne-am dus cu un alt echipaj la ambulanţele blocate în faţa spitalului să schimbăm tuburile de oxigen pentru că se consumase. În ultimele zile, trei echipaje au rămas fără oxigen aşteptând internarea pacienţilor pe care-i transportau. S-a stat în faţa spitalului şi 6 ore pentru a preda pacientul transportat pentru că nu erau locuri libere pentru internare. Spitalele suport Covid sunt colmatate, sunt internaţi pacienţi şi la UPU”, a declarat David Levente, managerul Serviciului de Ambulanţă Braşov, pentru monitorfg.ro

Și numărul de probe recoltate de asistenții de la Ambulanță a crescut semnificativ. În perioada aprilie – septembrie, angajații SAJ Brașov recoltau, în medie, 7-8 probe pe zi. Acum, odată cu explozia infectărilor ajung la peste 90 de recoltări pe zi.

Publicitate

,,Colegii de la Centrul Judeţean de Comandă nu mai fac faţă să înregistreze testele pentru că toate se raportează indiferent de rezultat pozitiv, negativ sau dacă sunt neconcludente. Zilnic colegii testează 90 de persoane şi aproape jumătate sunt declarate cazuri pozitive Covid. În Ţara Făgăraşului testările se fac la solicitarea DSP, iar Ambulanţa se deplasează acasă la bolnavi şi îi testează. Primim o listă cu un număr de persoane şi adresa acestora, iar echipajul se îmbracă şi pleacă în localităţile unde este nevoie. În cazul urgenţelor apelăm şi la colegii de la SMURD’’, a mai spus David Levente, pentru aceeași sursă.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Barbu Gh.

    28 octombrie, 2021 at 10:07 am

    Hopaaa… Păi nu i-au protejat costumele acelea de cosmonaut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes