Connect with us
Publicitate

Social

60 de angajați de la salubritate au curățat străzile din centrul istoric al Brașovului după Parada Junilor. Ei au adunat peste 150 de metri cubi de deșeuri

Publicat

pe

Parada Junilor a însemnat și multă muncă pentru angajații firmei de salubritate din Brașov. Străzile din centrul istoric al orașului au fost spălate atât înainte, cât și după marele eveniment. Cei 210 cai care au defilat în fața miilor de oameni au lăsat în urma lor, inevitabil, și murdărie. Pentru ca excrementele animalelor să nu se lipească de asfalt, angajații de la salubritate au spălat toate străzile de pe traseul paradei.

Odată cu numărul uriaș de oameni adunați în inima orașului, era inevitabil ca mulți dintre ei să nu arunce gunoaie la întâmplare. În urma spectatorilor a rămas multă mizerie pe care angajații firmei de salubritate au fost nevoiți să o strângă. Inclusiv în urma petrecerii câmpenești de la Pietrele lui Solomon au rămas foarte multe deșeuri.

Pentru că Parada Junilor este un eveniment vechi de sute de ani, autoritățile locale din Brașov au căpătat suficientă experiență încât să-și facă viața mai ușoară în urma coborârii Junilor în Cetate. Cea mai eficientă s-a dovedit intervenția rapidă, înainte ca mizeria să fie împrăștiată.

„Firma de salubritate a colectat după Parada Junilor 150 de metri cubi de deșeuri. Pentru ca activitatea să decurgă cât mai bine, firma a mobilizat 60 de angajați, iar aceștia au stropit străzile dinainte, pentru ca balega să nu se lipească de asfalt. Muncitorii au folosit, apoi, mături mecanice”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, citat de adevarul.ro.

Publicitate

În primul rând, o echipă de la una din firmele de salubritate din oraș mergea în urma cailor prezenți la paradă și strângea în urma patrupedelor. Alte echipe au mers la Pietrele lui Solomon – chiar înainte să se încheie toate petrecerile de acolo – și strângeau PET-urile, farfuriile, paharele și tacâmurile, precum și toate resturile lăsate de petrecăreți.

Duminică, la lăsarea serii, la mesele situate mai sus ale Junilor era plin de resturi și obiecte lăsate de participanții la petrecere. A doua zi, însă, zona era din nou curată și cei care obișnuiesc să se plimbe pe aici s-au putut bucura de frumusețea naturală a zonei, fără urmele trecerii mulțimii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes