Connect with us
Publicitate

Social

56 de candidați au lipsit la prima probă scrisă din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului. 359 de absolvenți de liceu s-au înscris la examen

Publicat

pe

Publicitate

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea august 2023 (Limba și literatura română) în județul Brașov au fost prezenți 320 de candidați din totalul celor 359 de înscriși. Proba s-a desfășurat în trei centre de examen, organizate la Colegiul Național Economic ‘Andrei Bârseanu’ Brașov, Colegiul Tehnic ‘Mircea Cristea’ Brașov și la Colegiul Național Radu Negru’ Făgăraș. Au absentat 56 de candidați. La proba scrisă de astăzi nu a fost eliminat niciun candidat.

Subiectele și baremele de corectare sunt publicate zilnic după ora 15.00 pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe scrise se vor desfășura conform următorului calendar:

  • 17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 18 august 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 21 august 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

Competențele lingvistice și digitale au fost echivalate cu rezultatele de la clasă la fel ca în prima sesiune de bacalaureat a acestui an, înainte de probele scrise.

Publicitate

Rezultatele la probele scrise, înainte de contestații vor fi comunicate în data de 25 august, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere, indiferent de diferența dintre rezultatele celor două evaluări. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 29 august 2023.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.
Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes