Connect with us
Publicitate

Administrație

Proiectarea „ocolitoarei mari” a Braşovului, formată din mai multe Drumuri Judeţene, proiectată cu bani din fonduri europene

Publicat

pe

Studiile şi documentaţiile de proiectare a „ocolitoarei mari” a Braşovului von începe, asta sdupă ce Consiliul Judeţean a dat ordidul în acest sens. Este vorba de patru tronsoane de druburi judeţene care vor fi modernizate. Proiectarea ca fi făcută cu ajutorul fondurilor europene, iar contractul are o valoare de aproape două milioane de lei. Se va moderniza şi reablitila  Drumul Judeţean 103 B Săcele – Tărlungeni – Budila – Teliu – limită de jud. Covasna, DJ 103 A, DJ 112A Hărman – Bod – Hălchiu – Codlea – Vulcan și DJ 112 B Cristian – Vulcan.

Publicitate

Însumate, aceste segmente rutiere compun aşa-numita „Ocolitoare mare” a municipiului Braşov.

Contractul este implementat de firma NV Construct SRL şi include studii de teren, alte studii specifice, documentații-suport pentru obținerea de avize, acorduri și autorizații, precum și verificarea proiectului de către verificatori atestați.

Implementarea contractului se va realiza în decurs de 9 luni, iar proiectantul va asigura şi asistenţa tehnică pe parcursul derulării lucrărilor, până la semnarea procesului-verbal de recepţie finală a acestora.

Publicitate

„Acest contract de proiectare are valoarea de 1.906.618 lei, fiind vorba despre un obiectiv investiţional amplu şi foarte necesar pentru asigurarea mobilităţii în zona municipiului Braşov. Important este faptul că finanţarea contractului o avem asigurată din fonduri europene, iar valoarea obţinută de administraţia judeţeană prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică – POAT fiind de 2.350.000 lei”, a spus Daniel Gligoraş, administratorul public al judeţului Braşov.

Aşadar, contractul include realizarea documentaţiilor de proiectare pentru patru tronsoane de drumuri.

Primul tronson face parte din DJ 103B: porneşte din Săcele, de la DN 1 A, trece prin Tărlungeni, Budila, intersectează DN 10 la Teliu şi continuă până la limita cu judeţul Covasna (15,310 km).

Cel de-al doilea segment este situat pe DJ 103 A, are un kilometru lungime, fiind situat în comuna Tărlungeni.

Cel de-al treilea este tronsonul din DJ 112 A care porneşte din Hărman, de la intersecţia cu DN 11, trece prin Bod, Hălchiu, Codlea, Vulcan şi ajunge în DN 73 A (38,980 km).

Publicitate

Ultimul segment cuprins în proiect face parte din DJ 112 B şi este situat între intersecţia cu DN 73 de la Cristian şi intersecţia cu DJ 112 A de la Vulcan (2,879 km).

„Mă bucur că reuşim să utilizăm fonduri europene nu doar pentru lucrările propriu-zise de modernizare a drumurilor, ci şi pentru elaborarea studiilor şi documentaţiilor de proiectare. După implementarea acestui contract, vom pregăti documentaţiile pentru accesarea de fonduri europene în cadrul viitorului Program Operaţional 2021-2027. Vrem să fim pregătiţi din timp şi să reuşim să obţinem fondurile nerambursabile de care avem nevoie pentru reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri pe care o avem în administrare”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    7 mai, 2022 at 8:32 am

    Sorin Secli,unde ,,a învățat la tine să scrie la limba română,,?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes