Connect with us
Publicitate

Social

5 deșeuri, în schimbul unui bilet de autobuz. Brașovul și alte 64 de orașe din țară participă vineri la evenimentul „România Reciclează”

Publicat

pe

O campanie uriașă de reciclare va avea loc vineri în 65 de orașe din toată țara. Evenimentul „România Reciclează” își propune să atragă atenția oamenilor asupra problemelor pe care gunoaiele le cauzează mediului înconjurător. Ca să îi convingă pe români să facă acest gest mărunt de a recicla, inițiatorii campaniei s-au gândit și la o recompensă. Pentru fiecare 5 ambalaje din plastic, sticlă sau aluminiu, oamenii primesc un bilet de autobuz.

Iată lista orașelor în care se va desfășura campania: Alba Iulia; Arad; Pitești; Curtea de Argeș; Câmpulung; Bacău; Oradea; Bistrița; Botoșani; Brașov; Făgăraș; Brăila; București; Buzău; Reșița; Caransebeș Călărași; Cluj-Napoca; Turda; Dej; Constanța; Mangalia; Năvodari; Sfântu Gheorghe; Târgoviște; Craiova; Galați; Tecuci; Giurgiu; Târgu Jiu; Miercurea Ciuc; Odorheiu Secuiesc; Deva; Hunedoara; Petroșani; Slobozia; Iași; Pașcani; Bragadiru; Buftea; Voluntari; Baia Mare; Drobeta Turnu Severin; Târgu Mureș; Sighișoara; Reghin; Târnăveni; Piatra Neamț; Roman; Slatina; Ploiești; Câmpina; Satu Mare; Zalău; Sibiu; Mediaș; Suceava; Alexandria; Lugoj; Timișoara; Tulcea; Vaslui; Huși; Râmnicu Vâlcea; Focșani.

Pentru a beneficia de biletul de autobuz, românii trebuie să meargă cu deșeurile la automatele de colectare montate în magazinele dintr-un mare lanț de hypermarketuri din România. În plus, oamenii vor putea beneficia și de cupoane de reducere de 10% pentru anumite categorii de produse, în perioada 14 – 20 septembrie.

Toate deșeurile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în materiale noi. Campanii asemănătoare au fost desfășurate și în alte mari orașe ale lumii cum ar fi Roma (Italia), Istanbul (Turcia), Beijing (China), Surabaya (Indonezia). De exemplu, în Istanbul, în primul an al campaniei au fost colectate 4,1 milioane de PET-uri, echivalentul a 75.000 kg de plastic.

Publicitate

În primii doi ani ai campaniei desfășurată în România au participat peste 6.700 de români din 9 orașe. Cu ajutorul lor au fost strânse peste 3.300 de kilograme de deșeuri.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes