Connect with us
Publicitate

Eveniment

43 de oameni salvați de pe munte, într-o singură zi. Salvamont Bușteni: „Oamenii vin nepregătiti, neantrenați și nu știu unde merg”

Publicat

pe

Vacanța se poate transforma în tragedie dacă ne aventurăm la munte nepregătiți, atrag atenția salvamontiștii. Au avut 31 intervenții în ultimele 24 de ore numai în zona Bucegi, iar 43 de oameni au fost salvați.

Publicitate

Un grup, în care se aflau și doi copii de 11 ani, s-a rătăcit pe munte. Pornise pe un traseu greu, despre care avea informații puține, luate de pe internet. La Bușteni, un bărbat a cerut ajutorul salvamontiștilor pe motiv că era epuizat fizic. În loc să stea la coadă la telecabină pentru a coborî de pe munte, bărbatul a luat-o pe jos, transmite Digi24.

La mijlocul distanței și-a dat seama că nu mai poate și a sunat după ajutor.

Alți turiști au apelat la salvamontiști pentru că s-au întâlnit cu un urs pe o potecă.

Publicitate

„2 cazuri de lipotimie, 2 femei care au urcat cu telecabina. Trecerea bruscă la altitudine și vârsta înaintată au făcut ca aceste femei să fie în imposibilitatea de a se deplasa către obiectivele turistice. Cazul unei femei cu plăgi deschise la picioare datorită încălțămintei neadecvate. A urmat un traumatism de genunchi, după care a venit o solicitare de la 3 adulți și 2 copii de 11 ani care au rămas pe Brâul lui Răducu, o zonă care nu e marcată turistic. După câteva ore de căutări și de eforturi, salvamontiștii au reușit să îi coboare cu bine. A mai venit o solicitare de pe Valea Caraimanului a unui bărbat care s-a solicitat fizic. Nu a mai putut să meargă pentru că lipsa antrenamentului își spune cuvântul în cele mai multe cazuri pe care le avem noi aici. Oamenii vin nepregătiti, neantrenați, nu știu unde merg.”, a spus Claudiu Vasilescu, de la Salvamont Busteni:

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes