Connect with us
Publicitate

Administrație

40 de treceri la nivel cu calea ferată vor fi modernizate. Ministerul Transporturilor va aloca 250 de milioane de lei către Regionalele Brașov și Cluj pentru aceste lucrări

Publicat

pe

Calvarul șoferilor de a traversa unele treceri la nivel cu calea ferată, care sunt într-o stare deplorabilă, ar putea fi diminuat. Ministerul Transporturilor a anunțat că va aloca bani pentru modernizarea a 40 de astfel de treceri din Regionalele Brașov și Cluj. Investiția este infimă având în vedere că în țara România există în jur de 1700 de locuri unde calea ferată se intersectează cu șoselele naționale sau județene.

Publicitate

Valoarea estimativă a lucrărilor este de 137,36 milioane lei la Brașov și de 111,95 milioane lie la Cluj. Termenul de execuție este de șase luni.

Potrivit clubferoviar.ro, lucrările de modernizare cuprinse în proiect sunt următoarele:

  • amenajarea/refacerea trecerilor la nivel cu calea ferată cu dale elastice din cauciuc noi;
  • lucrări de linii și instalații (SCB și TTR);
  • montare instalații de supraveghere video; montare sistem de iluminat exterior;
  • modernizare sistem de electroalimentare
  • instalare sistem de alimentare cu energie electrică cu panouri fotovoltaice.

Proiectul menționează că finanțarea obiectivului de investiții, prevăzut la art. 1, se realizează din fonduri externe nerambursabile aferente Programului Operațional Transport 2021-2027, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii şi din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.” SA, precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Publicitate

Pe raza Sucursalei Regionale de Căi Ferate Brașov sunt 694 treceri la nivel, echipate în cele patru configuraţii, respectiv cu bariere automate (BAT), cu sisteme de semnalizare a apropierii trenului (SAT), cu bariere mecanice (BM) sau cu indicatoare rutiere (IR), care sunt parte integrantă a infrastructurii feroviare.

Pe raza Sucursalei Regionale de Căi Ferate Cluj sunt 1.073 treceri la nivel, echipate în cele patru configuraţii, respectiv cu bariere automate (BAT), cu sisteme de semnalizare a apropierii trenului (SAT), cu bariere mecanice (BM) sau cu indicatoare rutiere (IR), care sunt parte integrantă a infrastructurii feroviare.

România are o situație aparte pe harta accidentelor feroviare. Vitezele mici de circulație ale trenurilor combinat cu absența automatizărilor la trecerile la nivel fac ca cea mai mare parte a incidentelor feroviare să fie reprezentate de accidente la trecerile la nivel, mașini și persoane lovite de materialul rulant.

De asemenea cu aproape patru decese anual la un milion de locuitori România are a patra rată a deceselor în UE, in condițiile în care media europeană e 1,5 decese la un milion de locuitori.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes