Connect with us
Publicitate

Social

40 de parașutiști comando vor fi pregătiți la Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale „Burebista”. Alte 10 posturi de soldat / gradat profesionist au fost scoase la concurs

Publicat

pe

Ministerul Apărării Naționale a lansat o nouă campanie de recrutare destinată civililor care au peste 18 ani, absolvenţi a cel puțin 10 clase și ambiția de a se alătura uneia dintre cele mai solicitante profesii.

Pe lângă evaluarea psihologică, candidații au de trecut probe sportive și un test la limba engleză. Sunt disponibile 40 de posturi pentru specialitatea parașutiști comando. Înscrierea candidaţilor se poate face până la 16 iunie 2023, la sediul unităților de forțe pentru operații speciale din țară. Programul de pregătire va debuta în septembrie a.c.

Cei interesați trebuie să se adreseze pentru mai multe informaţii Școlii de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale din Vlădeni, județul Brașov, la numărul de telefon 0790.229.919 sau să acceseze site-ul instituției.

Pe lângă cele 40 de posturi destinate parașutiștilor comando, Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale scoate la concurs încă 10 posturi de soldat/gradat profesionist, cu încadrare la U.M. 02655 Vlădeni, în, pentru următoarele specialități:

Publicitate
  • Comunicații și informatică – 1 loc
  • Șofer – 2 locuri
  • Reparator/mecanic auto mașini blindate – 1 loc
  • Mecanic mașină de stingere incendii – 1 loc
  • Pompier – 1 loc
  • Bucătar – 3 locuri
  • Mânuitor materiale la depozitul alimentar – 1 loc

Condiții de înscriere: cetățenie română și domiciliul stabil în România, vârsta între 18 ani împliniţi la data începerii programului de instruire şi cel mult 45 de ani împliniţi la data acordării gradului, absolvent de minim 10 clase, deținerea permisului de conducere categoriile B și C (doar pentru posturile de șofer).

Probele de selecție constau în parcurgea într-un timp determinat (1 min. 50 sec.) a unui traseu aplicativ – militar, care conține 10 elemente pe un circuit de 90 m lungime, și care evaluază nivelul de dezvoltare a deprinderilor motrice individuale (viteză, coordonare, îndemânare) și proba de rezistență care implică alergarea pe distanța de 2000 m (în 10 min. 30 sec.).

Pentru cele 50 de posturi, înscrierile nu se fac prin centrele militare zonale ci direct la sediul U.M. 02655 Vlădeni.

În Armata României, la nivel național, sunt disponibile 4159 de posturi de soldat/gradat profesionist (SGP) în 34 de județe și în București

Forțele pentru Operații Speciale reprezintă componenta specializată, de reacție rapidă, de nivel strategic, cu structuri terestre, navale și aeriene dedicate, instruită și dotată pentru executarea misiunilor de cercetare specială, acțiuni directe, de asistență militară și neconvenționale, precum și misiuni complementare acestora, pe teritoriul statului român sau în afara acestuia, în condițiile legii, independent sau împreună cu forțele speciale ale coalițiilor și alianțelor din care România este parte.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes