Social
40.000 de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii sportive din județul Brașov. Cine poate depune proiecte în cadrul campaniei „Sportul pentru toți”

Fundațiile Comunitare Brașov și Timișoara anunță lansarea apelului de proiecte locale pentru fondul „Sportul pentru toți”, programul care pune în mișcare anul acesta 4 comunități din orașele Timișoara și București și din județele județe Brașov și Prahova.
Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2023 este de 168.000 de euro însemnând 40.000 de euro pentru fiecare dintre cele trei comunități din Brașov, Timișoara și Prahova și de 48.000 de euro pentru București.
În județul Brașov, programul se adresează instituțiilor de învățământ și asociațiilor de părinți și vizează proiecte care fac sportul mai ușor de practicat în școlile și liceele cu un număr mai mare de 500 de elevi/unitate de învățământ din județul Brașov, excluzând instituțiile învățământ din municipiul Brașov și zona Țara Făgărașului.
Vor fi acordate finanțări pentru reamenajarea și îmbunătățirea facilităților pentru sport din școlile gimnaziale și liceele județul Brașov, excluzând instituțiile învățământ din municipiul Brașov și zona Țara Făgărașului. Vor fi susținute 2-3 școli sau licee la nivelul județului care își vor reamenaja și îmbunătăți facilitățile sportive, fie că sunt terenuri în aer liber sau săli de sport.
„Prin acest program avem șansa să reamenajăm terenuri de sport în mai multe școli brașovene și să creăm contexte atractive și favorabile practicării sportului. Valorizăm foarte mult oportunitățile de a practica sportul în locații atractive, sigure și cu facilități îmbunătățite dat fiind impactul pozitiv asupra stării fizice și psihice a tinerilor sportivi. Mulțumim Decathlon pentru implicarea exemplară în dezvoltarea facilităților sportive ale comunității brașovene și pentru schimbarea deja produsă în viețile a 8.936 de copii din cele 9 școli brașovene care au beneficiat de finanțarea din cadrul celor două ediții”, a declarat Laura Popeea, director executiv, Fundația Comunitară Brașov.
„Una dintre realitățile culturale actuale este că România este sedentară. Creșterea din ultimii ani a numărului de oameni care nu fac deloc activitate fizică este corelată cu o creștere a incidenței obezității. Această realitate se reflectă și în școli, unde 2 din 10 copii nu participă la orele de educație fizică. Programul „Sportul pentru toți” a fost lansat din dorința de a crea condiții mai bune de a practica sport în școlile din țara noastră pentru ca tinerii să poată practica sportul în siguranță și din plăcere. Suntem bucuroși să ne continuăm misiunea în această direcție și în 2023, programul fiind deja la a 3-a ediție”, a declarant Iulia Ordeanu – Lider CSR, Diversitate & Incluziune.
Integrarea sportului în educație are un impact major pentru viitorul copiilor. Spațiile atractive și bine dotate în școli oferă acces tuturor copiilor la activități fizice și sportive. Beneficiile mișcării merg mai departe de sănătatea fizică, construind încredere în sine, capacitate de atenție și reacție, reducerea stresului și abilități de colaborare și de leadership.
Programul „Sportul pentru toți”, derulat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara și Fundația Comunitară Brașov împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca cetățenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. În 2022, inițiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă. Programul se află la a treia ediție în București și Brașov, la a doua ediție în Timișoara și la prima ediție în județul Prahova.
Programul „Sportul pentru toți” se adresează școlilor gimnaziale sau liceelor și asociațiilor de părinți din școlile din județul Brașov, excluzând instituțiile învățământ din municipiul Brașov și zona Țara Făgărașului. Termenul limită de depunere a scrisorilor de intenție este 10 aprilie 2023. Finaliștii acestei prime etape vor fi anunțați la data de 15 aprilie, urmând ca proiectele dezvoltate de aceștia să fie depuse spre jurizare pana la data de 15 mai 2023.
Proiectele vor fi desemnate câștigătoare în urma procesului de selecție desfășurat în 2 etape: preselecția ideilor de proiect descrise în scrisorile de intenție în baza criteriilor de eligibilitate, evaluarea și selecția realizată de către juriul independent și pe baza interviurilor cu aplicații de pe lista scurtă, dacă va fi necesar. Proiectele câștigătoare din zona eligibilă din județul Brașov vor fi anunțate pe 2 iunie 2023.
-
Economicacum 3 zile
„Zilele porţilor deschise la Aeroportul Braşov”, programul complet al evenimentului
-
Evenimentacum 2 zile
Bărbat tâlhărit şi bătut de o prostituată, pe bulevardul Griviţei din Braşov, după ce a refuzat avansurile ei. Femeia a fugit cu 200 de lei
-
Economicacum 3 zile
Preţul apatamentelor din Braşov în scădere
-
Turismacum 3 zile
Surpriza de la turul Transilvaniei pe bicicletă. După ce au plecat de la Rupea, bicicliştii au mâncat un gulaș din „Sura de stepă”, rasa care apare în „Car cu boi” al lui Grigorescu
-
Fapt diversacum 3 zile
FOTO / Imagini din Orient Express. Legendarul tren a poposit două ore şi în Gara Braşov
-
Utilacum 3 zile
Schimbare pentru șoferii români! Vor plăti o nouă taxă sau nu vor mai avea acces în unele zone ale orașelor. Braşovul, pe lista municipiilor unde se va aplica
-
Turismacum 2 zile
FOTO – VIDEO / Pădurea cu arbori seculari, motorul turismului din satul Mercheașa. Cum a ajutat un stejar bătrân de peste 920 de ani la dezvoltarea micilor afaceri din zonă
-
Utilacum 3 zile
Atenţie, şoferi! Aglomeraţie pe Valea Prahovei. Pleacă turiştii de la munte, se circulă în coloană între Predeal şi Buşteni