Connect with us
Publicitate

Eveniment

4 polițiști au fost reținuți în urma perchezițiilor de la Serviciul Permise, din Brașov. Alte 3 persoane au ajuns în spatele gratiilor pentru 24 de ore

Publicat

pe

Publicitate

După o zi lungă de percheziții și audieri pe bandă rulantă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au decis să rețină 7 persoane în dosarul de corupție de la Serviciul Permise. Printre principalii suspecți se numără două persoane acuzate că ar fi dat mită pentru a obține carnetul de conducere, dar și 4 polițiști.

„La finalul cercetărilor, în cauza de corupție au fost reținute 7 persoane, din care 4 agenți de poliție: 1 agent de poliție rutieră de la Poliția Poiana Brașov, 1 agent de poliție rutieră de la Politia Râșnov, 2 agenți de poliție de la SPRPCIV Brașov (examinatori / înmatriculare). Au mai fost reținute alte 3 persoane fără calitate specială despre care s-a stabilit că doi au dat mită pentru a obține permisul de conducere iar unul este complicele prin intermediul căruia s-a dat mita către examinatori”, au declarat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

În cursul zilei de duminică, polițiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna au făcit 20 de percheziții domiciliare pe raza municipiul Brașov, stațiunii Poiana Brașov, orașului Râșnov și localităților Moieciu, Dumbrăvița, Hărman și Hălchiu.

Percheziții au fost făcute și la sediile a trei instituții publice, respectiv la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brașov și la sediile a două structuri de poliție din cadrul IPJ Brașov.

Publicitate

Activitățile procedurale se desfășoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea, de către funcționari MAI din cadrul IPJ Brașov și a Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brașov, a unor infracțiuni de corupție și asimilate, favorizarea făptuitorului și instigare la conducerea unui unui vehicul fără permis de conducere.

Anchetatorii spun că în perioada septembrie 2022 – martie 2023, lucrători MAI din instituțiile anterior menționate ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu ori pentru a le îndeplini necorespunzător.

Astfel, există date conform cărora polițiști rutieri ar fi primit, în anumite situații, diverse foloase pentru a nu aplica măsurile legale în cazul constatării unor încălcări ale regulilor de circulație pe drumurile publice. De asemenea, unul dintre polițiști ar fi instigat un conducător auto, căruia îi reținuse permisul, la conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, iar în altă situație, prin activitățile întreprinse, polițistul ar fi favorizat o persoană aflată într-o procedură judiciară prin îngreunarea cercetărilor.

Totodată, cercetările vizează și fapte ale unor lucrători din cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brașov care, în schimbul unor foloase, ar fi favorizat candidații la obținerea permisului de conducere ori ar fi programat, preferențial, diverse persoane fie pentru susținerea examenului, fie pentru înmatriculare sau preschimbarea permisului.

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul lucrătorilor din serviciile anticorupție din județele Alba, Argeș, Bacău, Buzău, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Hunedoara, Harghita, Mureș, Prahova, Sibiu, Vrancea, precum și al Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes