Connect with us
Publicitate

Eveniment

Weekend plin pentru salvamontiştii braşoveni – Intervenţii „pe bandă rulantă”

Publicat

pe

Publicitate

Salvamontiştii din Braşov au avut patru intervenţii sâmbătă. Duminică au urmat alte două, iar în zonă a mai fost un accident petrecut pe munte, la care au intervenit colegii lor prahoveni.

Salvamontiştii braşoveni au avut nu mai puţin de 6 intervenţii în acest weekend. Ziua de sâmbătă a fost una de activitate intensă, după ce doi turişti şi doi ciclişti au sunat la 112 pentru a primi ajutor.

Prima dintre intervenţii a fost în cazul unui ciclist căzut pe drumul Red Line, care a suferit un traumatism la un picior. Tot la un membru inferior a avut probleme şi un turist care s-a aventurat pe o cărare de munte, deşi nu avea încălţările potrivite. Salvamontiştii au fost nevoiţi să intervină şi în cazul unui turist care s-a rănit la braţ, în apropierea cotului. A patra intervenţie a fost tot în cazul unui ciclist, lovit la genunchi.

Tot sâmbătă, salvatorii montani au fost chemaţi să intervină în Munţii Bucegi, la altitudinea de 1.600 de metri, pentru a-i acorda îngrijiri unei femei care a suferit o fractură la un picior, în timp ce se afla într-o excursie cu alte trei persoane. Intervenţia a fost una dificilă, din cauza zonei în care se afla femeia accidentată, astfel că salvamontiştilor le-a luat două ore doar să ajungă la aceasta. Femeia a fost preluată pe o targă şi transportată astfel până într-un loc din care a putut fi preluată de ambulanţă.

Publicitate

Chiar dacă această din urmă intervenţie nu a avut loc în zona Salvamont Braşov, evenimentul s-a petrecut la o distanţă destul de mică de oraş.

Duminică, alte două intervenţii din partea salvamontiştilor au fost necesare. O turistă s-a lovit la gleznă, iar un ciclist a  suferit un traumatism la o mână, după ce a coborât pe Drumul Roşu.

„După ce sâmbătă a intervenit în 4 cazuri, duminică Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat în alte 2.

În primul caz a fost vorba despre o turistă care a alunecat în timp ce se plimba, suferind un traumatism de membru inferior, în zona gleznei.  

În al doilea caz este vorba despre un practicant de ciclism montan, care a căzut cu bicicleta în partea inferioară a Drumului Roşu, suferind un traumatism de membru superior. Acesta din urmă a fost predat echipajului SMURD, care l-a transportat la unitatea spitalicească, pentru controale suplimentare de specialitate”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Cele 6 intervenţii reprezintă un record ca număr de solicitări într-un singur weekend, potrivit Primăriei Municipiului Braşov, transmite adevarul.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes