Connect with us
Publicitate

Util

390km între Brașov și Constanța pot fi parcurși cu trenul în 4 ore și 20 minute la un cost de 68 lei. Elevii circulă gratis

Publicat

pe

Trenurile către staţiunile de pe litoral au fost introduse de CFR Călători şi alte patru companii private. Magistrala Bucureşti – Constanţa este cea mai rapidă, dar cele mai multe trenuri de foarte lung parcurs au viteze medii de 50-55 km/h către litoral, din cauza numeroaselor restricţii din reţeaua naţională.

Publicitate

În acest an vor fi mai multe trenuri ca niciodată spre litoral şi CFR Călători are cele mai multe, dar sunt prezenţi şi privaţii. Astra TC şi Regio Călători au trenuri Bucureşti – Mangalia, Softrans are trenuri dinspre Braşov şi Bucureşti, iar Transferoviar va avea în premieră tren Bucureşti – Constanţa şi Buzău – Mangalia (face aproximativ 4 ore), conform hotnews.ro.

La trenurile CFR Călători cea mai scumpă călătorie costă 324 lei de la Satu Mare la Mangalia în compartiment single, în timp ce un loc pe scaun la clasa a 2 a costă 117 lei, iar un loc în cuşeta cu 6 locuri costă 153 lei. De la Sibiu la Constanţa un loc pe scaun la clasa a 2 a costă 86 de lei, iar la clasa 1 este 132 lei.

De la Braşov la Constanţa un bilet costă aproximativ 68 de lei la Clasa 2 iar durata de călătoriei, în funcție de trenul ares, variază între 4 ore și 20 minute (IR 1688) și 5 ore și 30 minute. Mai mult, pensionarii, studenții și copii plătesc biletul aproape la jumătate iar elevii circulă gratis. Și posesorii cardului trenplus (110 lei pe an) au o reducere de 25%. Trenul care face 4 ore și 20 minute oprește doar în două stații, la Predeal și București Nord.

Publicitate

De la Bucureşti la Constanţa un bilet la clasa a 2 a costă 51 de lei, iar la clasa 1 este 76 de lei.

De la Mangalia la Iaşi cel mai ieftin bilet este 86 de lei, iar în cuşetă cu 6 paturi tariful este 122 lei.

De la Timişoara la Mangalia preţul este 102 lei la clasa a 2 a pe scaun, la cuşetă de 6 locuri se adaugă 36 de lei, iar în vagon de dormit cu două paturi în compartiment un loc costă 226 lei.

La Softrans biletul costă 34 de lei de la Bucureşti la Constanţa, iar la Regio Călători şi Transferoviar este 33 de lei.

La Astra Transcarpatic un drum de la Bucureşti la Mangalia costă 66 de lei, iar la Transferoviar călătoria Buzău – Mangalia va costa 39 lei.

Publicitate

IR1688 Brașov – Constanța trecând cu 80km/h prin gara Ploiești Vest:

[fvplayer id=”494″]

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes