Connect with us
Publicitate

Social

32,79% dintre absolvenții de liceu din Brașov au promovat BAC-ul în sesiunea de toamnă

Publicat

pe

Emoțiile s-au terminat pentru tinerii care au trecut prin sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Ministerul Educației a afișat astăzi rezultatele înainte de contestații. În județul Brașov doar un sfert dintre candidații înscriși au reușit să promoveze examenul maturității. Rata de promovare este de 32,79%, cu peste trei procente mai mare decât cea de anul trecut, atunci când 29,31% dintre candidați au reușit să ia examenul.

„Au promovat 243 de candidați, dintr-un total de 741 de candidați prezenți. Cele mai multe medii se află în intervalul 6,00 -7,00 – adică 207. Precizăm că numărul de candidați înscriși în această sesiune a fost de 900”, a declarat Valentin Bucur purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

Candidații nemulțumiți de rezultate pot depune contestații, lucrările lor vor fi reanalizate, iar rezultatele finale vor fi anunțate vineri, 3 septembrie. Ca să promoveze examenul de Bacalaureat, candidații trebuie să treacă probele de competențe lingvistice și digitale. Apoi la probele scrise trebuie să obțină cel puțin nota 5, iar megia generală a tuturor probelor trebuie să fie de minimum 6.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes