Connect with us
Publicitate

Eveniment

30 de ani de închisoare pentru Constantin Zapan, bărbatul care a răpit și violat două fetițe din Vama Buzăului. Instanța îl obligă pe inculpat să plătească victimelor daune morale în valoare de 2 milioane de lei

Publicat

pe

Individul de 43 de ani, originar din județul Prahova, acuzat că a răpit și violat două fetițe de 10 și 12 ani, din Vama Buzăului, și-a primit pedeapsa, în primă instanță. Magistrații Judecătoriei Brașov au decis să îl condamne pe Constantin Zapan la 30 de ani de închisoare cu executare, plus obligația de a plăti daune morale în valoare de 2 milioane de lei către cele două victime. Sentința dată astăzi nu este definitivă, iar inculpatul o poate contesta.

Publicitate

Agresorul a fost acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal, conducerea unui vehicul fără permis, corupere sexuală a minorilor și viol în formă continuată, iar toate pedepsele adunate ar rezulta 35 de ani de închisoare. Dar cum în România limita maximă este mai mică, Zapan va executa doar 30 de ani închisoare.

În luna noiembrie a anului trecut, Poliția Brașov dădea o alertă de răpire minori, după ce două fetițe de 10 și 12 ani din Vama Buzăului au fost răpite de un individ care îi cunoștea pe părinții celor două copile. Au fost făcute căutări în mai multe județe din țară, iar principalul suspect a fost găsit în Valea Călugărească, din județul Prahova. Anchetatorii spun că acolo, bărbatul de 43 de ani, le-ar fi violat pe cele două surori.

Coşmarul a început atunci când Constantin Zapan a venit la uşa mamei fetelor şi a convins-o cu bere și țigări să le dea voie să meargă cu el la masă, pentru că ar mai fi și alți copii acolo. Individul i-a promis că fetele vor lipsi cel mult două ore, dar le-a luat și nu le-a mai adus acasă. La nici 8 ore după ce a fost dată alerta, poliţişti l-au prins pe individ lângă Ploieşti, la aproape 100 de kilometri de casa fetelor. Halucinant este faptul că deși fetele nu s-au întors acasă, părinții lor au alertat poliția abia a doua zi după ce Zapan le-a luat cu el.

Publicitate

După ce a fost capturat, bărbatul de 43 de ani a negat că le-ar fi violat pe cele două fete. În fața anchetatorilor el ar fi spus că micuțele și-ar fi dat consimțământul, însă urmele găsite pe trupurile copilelor au arătat că au fost abuzate sexual și chiar lovite. Ba mai mult, fetele au declarat polițiștilor că ar fi fost amenințate cu cuțitul în momentul în care Zapan voia să le violeze.

În anul 2021, Constantin Zapan a fost condamnat la 10 ani de închisoare, pentru că a violat o fetiţă de 12 ani. Legea recursului compensatoriu i-a scăzut din pedeapsă 522 de zile, iar bărbatul s-a liberat din Penitenciarul Tulcea în noiembrie 2020.

La ieşirea din închisoare, datele lui Zapan au fost introduse în Registrul Agresorilor Sexuali. Astfel, bărbatul trebuia să fie verificat de poliţişti cel puţin o dată la 3 luni, potrivit legii. Dar Poliţia din Braşov nici nu ştia că el locuia în acel judeţ. Iar poliţiştii din Prahova, timp de un an, n-au observat că individul dispăruse de sub ochii lor.

Pentru toate captele de acuzare, Constantin Zapan și-a primit pedeapsa de 30 de ani de închisoare cu executare, setință care poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la publicarea minute. Soluția Judecătoriei Brașov poate fi găsită AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes