Connect with us
Publicitate

Social

30.000 de kilograme de ciment şi aproape 2.000 de kilograme de tablă, scoase de Guvern din rezervele de stat pentru refacerea unor case care au ars în satul Colonia 1 Mai, din Braşov

Publicat

pe

Publicitate

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de prim-ministrul Nicolae Ciucă, marţi, în sistem hibrid, a decis scoaterea de la rezervele de stat a necesarului de materiale de construcţii pentru continuarea refacerii unor imobile afectate de incendiul care a avut loc, pe 17 ianuarie, în satul Colonia 1 Mai, comuna Vulcan din judeţul Braşov, şi pentru asigurarea condiţiilor de trai populaţiei afectate.

Astfel, potrivit HCNSU 2/2023, vor fi alocate de la rezervele de stat următoarele cantităţi de materiale: 30.000 kg ciment; lemn rotund din răşinoase-manele (7-14) 30 mc; tablă netedă zincată, 0,4 mm x 980 x 2000 – 1917 kg.

Incendiul a avut loc în dimineaţa zilei de marţi, 17 ianuarie, în Colonia 1 Mai. Şase familii şi-au pierdut locuinţele. În urma incendiului, 17 persoane, dintre care 5 sunt copii, au rămas fără acoperiş deasupra capului, în plină iarnă.

„Am fost anunţaţi de izbucnirea unui incendiu la acoperişul mai multor locuinţe tip vagon din localitatea Mina 1 Mai. La faţa locului s-au deplasat 6 autospeciale de stingere, dintre care 2 autospeciale aparţinând Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Codlea, respectiv Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vulcan, o autoscară şi un echipaj SMURD. Când au ajuns echipajele la faţa locului, incendiul se manifesta generalizat, la întregul acoperiş al construcţiei. Exista pericol de extindere la alte două case situate în imediata apropiere”, spunea atunci Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt ISU Braşov.

Publicitate

Timp de mai bine de 5 ore au luptat pompierii cu flăcările care se pare că au izbucnit de la un coş de fum necurăţat şi neizolat corespunzător. A ars acoperişul construcţiei pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi şi au fost distruse şase locuinţe, fără să se înregistreze victime.

„Primăria Comunei Vulcan sprijină familiile cu materiale de construcţie, ajutându-i astfel să revină la o viaţă normală în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, vă rugăm să veniţi şi dumneavoastră în ajutorul familiilor greu încercate în plină iarnă, cu donaţii de orice fel, orice ce ar putea să-i ajute la reconstrucţia caselor si care să-i readucă la o viaţă cât mai normală”, suna apelul lansat de primarul comunei Vulcan, Marius-Adrian Doda

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes