Connect with us
Publicitate

Social

292 de brașoveni vindecați de Covid-19

Publicat

pe

604 brașoveni au fost depistați pozitiv la testul pentru Covid-19, după raportarea de vineri a Grupului de Comunicare Strategică, cu 7 mai mult decât în ziua precedentă. 255 de persoane sunt în carantină și 201 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu, potrivit datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

Publicitate

În evidențe figurează 292 de pacienți COVID-19 vindecați (123 de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, 95 de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, 56 de la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov și 14 de la Sanatoriul de Nevroze Predeal. Acestora li se adaugă 3 brașoveni vindecați externați din Spitalul Județean Sf. Gheorghe (spital-suport COVID-19 pentru județul Brașov) și un brașovean vindecat externat de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Dr. Matei Balș” București.

În ultimele 24 de ore ale Stării de Urgență, polițiștii și jandarmii brașoveni au efectuat 318 verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu. De asemenea, efective formate din 54 de polițiști au însoțit 9 convoaie auto care au tranzitat județul. Oamenii legii au efectuat și 3 verificări la societăți comerciale sub aspectul respectării interdicțiilor pe timpul stării de urgență. Pe lângă misiunile specifice, pe raza județului Brașov au fost organizate și desfășurate 5 acțiuni punctuale, în care s-au constituit filtre rutiere, cu scopul verificării respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare în vigoare, îndeosebi cele privind restricțiile de circulație auto. Au fost verificate aproximativ 280 de persoane și 175 de autovehicule. În urma activităților desfășurate, polițiștii și jandarmii brașoveni au aplicat 152 de sancțiuni contravenționale în valoare de aprximativ 64.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 și ale altor acte normative în vigoare. De asemenea, s-au dat 7 avertismente scrise.

La nivel național, 190 de cazuri noi de infectare s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, România ajungând astfel la 16.437 de persoane cu Covid-19 (9.370 s-au vindecat, 1.056 au murit), după 294.601 teste. 219 dintre pacienți sunt internați la la terapie intensivă. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.441 de persoane. Alte 14.791 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes