Connect with us
Publicitate

Social

29 de firme de panificație din Brașov au fost amendate cu peste 4.000 de lei de către inspectorii de muncă. Ce nereguli au fost descoperite

Publicat

pe

Inspectorii de muncă au descins la 29 de firme din județul Brașov care au ca activitate domeniile: fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase, comerț cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine specializate. Acțiunile de control au vizat identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, precum și de verificare a modului în care sunt respectate dispozițiile legale în domeniul securității și sănătății în muncă.

Principalele obiective ale acțiunii au vizat următoarele aspecte:

  • diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea de către
    angajatori a prevederilor legale în domeniu;
  • eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru
    remedierea acestora și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare;
  • creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și lucrătorilor în ceea ce privește
    necesitatea respectării prevederilor legale atât în domeniul relațiilor de muncă cât și în domeniul securității și sănătății în muncă în activitățile specifice ale acestor societăți comerciale.

„La nivelul județului Brașov, inspectorii de muncă au verificat 29 de angajatori , iar în
domeniul securității și sănătății în muncă, ca urmare a deficiențelor constatate s-au aplicat amenzi în valoare de 4.000 lei precum și 4 avertismente. Principalele nereguli au constat în: neacordarea echipamentului individual de protecție, neinstruirea lucrătorilor la angajare și la locul de muncă, nedepunerea notificărilor în ceea ce privește substanțele chimice utilizate, neefectuarea de verificări la instalațiile electrice, neautorizarea activității din punct de vedere al securității și sănătății în muncă. În domeniul relațiilor de muncă nu au fost depistate cazuri de muncă nedeclarată”, au declarat reprezentanții ITM Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes