Connect with us
Publicitate

Social

26 de morţi şi 66 de răniţi grav în accidente rutiere produse în judeţul Brașov de la începutul acestui an

Publicat

pe

Numărul accidentelor rutiere produse în judeţul Braşov în acest an a scăzut considerabil faţă de anii 2019 şi 2020, însă numărul persoanelor decedate în aceste evenimente este mai mare, arată datele statistice făcute publice, miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov.

Publicitate

Conform datelor făcute publice de IPJ Braşov, în perioada 1 ianuarie – 26 iulie 2019 pe şoselele din acest judeţ au avut loc 140 de accidente rutiere, numărul acestora scăzând la 123 de accidente în aceeaşi perioadă a anului 2020 şi la 77 de accidente rutiere de la începutul acestui an până în 26 iulie.

Deşi numărul evenimentelor s-a diminuat considerabil, ce al persoanelor decedate în accidentele rutiere produse în Braşov a crescut. Astfel, dacă în primele şapte luni ale lui 2019 au fost 15 morţi în accidente rutiere, de la începutul anului şi până în prezent numărul persoanelor decedate în accidentele rutiere care au avut loc în judeţul Braşov este de 26. În schimb, numărul răniţilor grav a scăzut, de la 155 în primele şapte luni ale lui 2019 la 115 răniţi în aceeaşi perioadă din 2020 şi la 66 de răniţi grav în acest an.

„Printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere se numără viteza neadaptată la condiţiile de drum, viteza neregulamentară, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, depăşire neregulamentară, neacordare prioritate pietoni, neacordare prioritate vehicule, abateri săvârşite de către biciclişti, abateri săvârşite de către pietoni, respectiv traversare neregulamentară, deplasare pe partea carosabilă şi nerespectarea prevederilor legale de către conducătorii de atelaje hipo”, informează IPJ Braşov.

Publicitate

În acest context, poliţiştii din judeţ au făcut, miercuri, o amplă acţiune pe linie rutieră pentru a preveni accidentele de circulaţie, precum şi pentru protejarea integrităţii corporale şi a vieţii participanţilor la trafic.

Interviu cu șeful Poliției Rutiere Brașov, Dan Oprea

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes