Connect with us
Publicitate

Social

24.503 braşoveni au primit pachete cu produse de igienă din partea Guvernului

Publicat

pe

Publicitate

Instituția Prefectului – Județul Brașov, prin Grupul de lucru constituit prin ordin de prefect, a finalizat distribuirea către unitățile administrativ-teritoriale a pachetelor cu produse de de igienă, prin  Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), acestea urmând a fi împărțite beneficiarilor.

POAD este un program de sprijinire a populației defavorizate derulat de Guvernul României și gestionat, ca autoritate de management, de Ministerul Fondurilor Europene, cu finanțare din Fondul de ajutor european, alocarea fiind de 441 milioane de euro. 

Categoriile de persoane care beneficiază de asistență materială de bază acordată în cadrul POAD sunt:

■ Persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

Publicitate

■ Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010, privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

■ Persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții.

La nivel național, 1,18 milioane de persoane beneficiază de acest program.

În județul Brașov sunt 24.503 beneficiari.

La finele acestei luni, va începe și distribuirea primei tranșe a pachetelor cu alimente. Contractul, finanțat tot din POAD, a fost semnat de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, în aprilie 2020 și are o valoare de 1 miliard lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes