Connect with us
Publicitate

Social

238 de amenzi date în Brașov în ultima zi pentru nepurtarea măştii de protecţie

Publicat

pe

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au organizat și desfășurat, cu efective mărite, activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Publicitate

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.


Polițiștii brașoveni au verificat 105 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 8 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. De asemenea, au fost legitimate aproximativ 4.000 de persoane, verificate 140 de mijloace de transport persoane și aproximativ 220 de alte autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 255 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 238 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 17 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor
Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 37.800 lei.

Publicitate

Totodată, polițiștii au efectuat 3.973 de verificări cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.
Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 45 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, precum și 98 de locații. De asemenea, au fost legitimate 407 persoane și au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 lei.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 13 persoane și au verificat 4 locații, aplicând 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protective individuală.


Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes