Connect with us
Publicitate

Administrație

23 de proiecte sportive vor fi finanțate, în acest an, de Primăria Brașov. Împart, în total, 2,6 de milioane de lei

Publicat

pe

Primăria Brașov a publicat, astăzi, lista cu cele 23 de proiecte sportive care vor fi finanțate în acest an cu fonduri din bugetul local. În urma perioadei de contestații, pe lângă cele 21 de proiecte declarate inițial câștigătoare, comisia de contestații a stabilit că alte două proiecte, de la categoria „Sporturi de performanță mixt“, vor fi finanțate în acest an, prin redistribuirea sumelor rămase disponibile la celelalte 3 categorii (Performanță copii, Sport de masă copii și Sport de masă mixt, n.n.). Suma din bugetul Primăriei pentru finanțarea celor 23 de proiecte sportive este de 2,6 de milioane de lei.

Publicitate

„Brașovul se dezvoltă tot mai mult, inclusiv din punct de vedere sportiv, indiferent că vorbim de sportul de performanță sau de sportul de masă. Cea mai bună dovadă este faptul că, în ultima perioadă, sportivii municipalității au obținut rezultate deosebite, fie câștigarea campionatului, cum este echipa de hochei, fie calificările în ligile naționale la mai multe sporturi. Un alt argument este interesul arătat de comunitatea sportivă pentru implementarea de proiecte dedicate sportului de masă și a celui profesionist, atât la nivel de copii și juniori, cât și la seniori. Cred că avem cel mai mare număr de proiecte sportive de până acum  finanțate de municipalitate. Faptul că am introdus categoria proiectelor dedicate sportului de masă și acum avem deja 5 evenimente sportive declarate câștigătoare arată cât de mare este nevoia de a face sport în rândul brașovenilor. La această categorie, avem trei proiecte dedicate ciclismului la nivel amator, dintre care unul pentru copii, un proiect pentru persoanele cu dizabilități și, nu în ultimul rând, «Brașov Heroes», cursa cu obstacole a comunității. Alte 18 proiecte sunt dedicate sportului de performanță, dintre care 6 sunt pentru cei mici. Primul eveniment va avea loc în 1 iunie și este dedicat micilor bicicliști amatori”, a precizat primarul Allen Coliban.

Cele 23 de proiecte declarate câștigătoare acoperă o gamă variată de discipline, atât la nivel de performanță, cât și de masă, de la natație la atletism, karate, fotbal, handbal, baschet, șah, tir sau ciclism.

La categoria „Sportul de masă“ au fost declarate câștigătoare trei proiecte care vizează dezvoltarea ciclismului la nivel de amatori, dintre care unul este pentru cei mici. Un alt proiect de la această categorie este dedicat incluziunii persoanelor cu dizabilități în comunitate, iar cel de al cincilea este deja cunoscuta cursă cu obstacole a comunității, „Brașov Heroes“.

Publicitate

În ceea ce privește sportul de performanță, 6 dintre proiectele câștigătoare sunt pentru promovarea sportului în rândul copiilor și tinerilor. Astfel, municipalitatea va susține dezvoltarea unor sporturi ca handbal, baschet, karate și natație pentru cei mici.

Cele 18 proiecte declarate câștigătoare la categoria „Sport de performanță“, inclusiv pentru seniori, susțin sporturi ca baschet, atletism, fotbal, handbal, karate, dans sportiv sau tir.

Valoarea alocată din bugetul local al municipiului Brașov pentru finanțarea proiectelor din domeniul sportiv este de 2,6 milioane de lei. Capitolul „Sportul de performanță“ va primi 2.193.415 lei, din care 498.640 lei pentru susținerea programelor sportive dedicate exclusiv copiilor și juniorilor. Sportul de masă va fi finanțat cu suma de 414.284 lei, din care 63.000 lei vor finanța un program dedicat copiilor și juniorilor.

„Sportul de performanță“ li se adresează cluburilor sportive pentru selecția, pregătirea și participarea la competiții în vederea obținerii de rezultate deosebite pe plan intern și internațional, dar și pentru organizarea de evenimente publice de interes național și internațional.

„Sportul de masă“ are ca scop dezvoltarea sportului pentru toate categoriile de practicanți, prin organizarea de acțiuni/activități sportive de masă, ca o alternativă a petrecerii timpului liber și a educației pentru mișcare a întregii colectivități.

Publicitate

Proiecte sportive declarate câștigătoare

Nr. crt. Solicitant Titlu proiect Aria tematică/Linia de Finanțare Suma aprobată (lei)
1 Asociația Club Sportiv KIDS Tâmpa 2015 Brașov Kids Tâmpa Brașov – performează în fotbal Performanță Mixt 200,000
2 Clubul Sportiv Energic Karate Brașov Performanță – A.C.S. Energic Karate Brașov ediția a II-a Performanță Mixt 132,000
3 Clubul Sportiv Universitar CSU Brașov: Tir Sportiv – Speranță la un viitor. Performanță Mixt 168,050.61
4 Clubul Sportiv Țara Bârsei 2011 Brașov Atleți spre Performanță Performanță Mixt 103,461
5 Asociația Clubul Sportiv Cetatea Brașovia tRUNSylvania 10k International Performanță Mixt 141,260
6 Asociația Club Sportiv Auto Blic Tess Rally Brașov Ediția 52 Performanță Mixt 200,000
7 Asociația Clubul Sportiv Kronstadt Cycling Campionatul Balcanic de Downhill – Up to Postăvaru – Brașov 2023 Performanță Mixt 200,000
8 Asociația Clubul Sportiv Cetatea Brașovia Brașov Running Festival Performanță Mixt 141,713
9 CS Karate JKA din România Și tu poți fi un Karate Wukf 2023 Campion Performanță Mixt 179,000
10 Club Sportiv Șah Club Brașov Grand Prix România- Brașov Chess Classic 2023 Performanță Mixt 88,405
11 Asociația Club Sportiv Junior Pro Tenis Brașov Brașov Tennis Trophy Performanță Mixt 36,665
12 Asociația Clubul Sportiv ”Pro dance Studio” Excelență prin antrenament: Participarea la competiții internaționale și dezvoltarea abilităților sportivilor Performanță Mixt 104,220
13 Asociația Club Sportiv Hyperion Brașov Cupa Hyperion – Natație Performanță Copii 86,200
14 Asociația Club Sportiv Transilvania Brașov Susținerea handbalului juvenil Performanță Copii 153,820
15 Club Sportiv Avatar Brașov Handbal masculin Juniori Performanță Copii 76,500
16 Clubul Sportiv Arte Marțiale Shin-Dojo Brașov Pregătire centralizată Performanță Copii 66,455
17 Asociația Baschet Club Galactica Brasov Galactica U15 Performanță Copii 54,301
18 Asociația Club Sportiv Junior Pro Tenis Brașov Brașov Cup Performanță Copii 61,364
19 Asociația Handbal Club Veraflor Brașov Incluziune și educație prin Sport Sportul de masă Mixt 100,000
20 Fundația Comunitară Brașov Bucuria Comunității – Eveniment conex Brașov Heroes, cursa cu obstacole a comunității Sportul de masă Mixt 52,030
21 Asociația Cetatea Brașovului BikeRace Brașov 2023 Sportul de masă Mixt 99,370
22 Asociația Cetatea Brașovului Linia 20 Sportul de masă Mixt 99,880
23

 

Club Sportiv JoyBike Bike S Cool Powered by Poiana Sportul de Masă Copii 63,004.76

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes