Connect with us
Publicitate

Eveniment

23 de ani și 6 luni de închisoare pentru autorul dublei crime din Moieciu. Daniel Pepine a fost condamnat pentru că și-a ucis vărul, dar și pe soția acestuia

Publicat

pe

Daniel Ioan Pepine, autorul dublei crime de la Bran, a fost condamnat în primă instanță la 23 de ani și 6 luni de închisoare, fiind găsit vinovat pentru omor calificat și violare de domiciliu, anunță ziare.com.

Publicitate

Criminalul și-a ucis vărul, Nicu (38 de ani) de profesie pompier și pe soția acestuia, Alexandra (32 de ani), asistentă medicală, mobilul crimei fiind o neînțelegere legată de hotarul dintre proprietăți. Cei doi soți au fost găsiți, în dimineața zilei de 16 ianuarie 2023, cu capetele zdrobite, în casa lor din satul Șimon, comuna Bran.

Prinderea criminalului a necesitat o adevărată desfășurare de forțe. După comiterea faptei, s-a ascuns în casă, înarmat cu un cuțit. Pericolul era uriaș, bărbatul fiind cunoscut cu afecțiuni psihice serioase, iar tatăl lui le-a mărturisit atunci polițiștilor că fiul nu-și luase tratamentul.

Un psiholog criminalist de la INC București a reușit, printr-un vicleșug inspirat, să-l dezarmeze pe Daniel Pepine. Știa că agresorul este credincios și l-a provocat, în timpul negocierii, să spună psalmii. Gestul specific rugăciunii (mâinile împreunate) l-a determinat pe Pepine să lase cuțitul de-o parte. Atunci au intervenit polițiștii de a Serviciul de Acțiuni Speciale, fiind evitată astfel o nouă tragedie.

Publicitate

În anchetă, bărbatul a recunoscut fapta, dar a descris evenimentul altfel decât s-a întâmplat în realitate. A mărturisit anchetatorilor că se afla într-un conflict cu vecinul și în același timp vărul lui, din cauza unor neînțelegeri legate de granița dintre proprietăți. Era un conflict vechi, ajuns și în instanță. Crima a fost descrisă de Pepine ca un vis, un coșmar, în timpul căruia cineva îl strângea pe el de gât, iar el se lupta să scape, lovind în stânga și în dreapta cu un cuțit. Știa că ”în vis” și-a lovit victimele, dar nu-și aducea aminte ce s-a întâmplat cu ele după această luptă.

Ancheta criminaliștilor a scos la iveală adevărul. Pepine a intrat în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, în casa victimelor, spărgând o ușă laterală. Armele crimei au fost un cuțit și un topor. Cuțitul (lama) a fost găsit sub cadavrul uneia dintre victime, iar toporul plin de sânge, în casa criminalului. Tot aici au fost descoperite și hainele (pijamalele) pline de sânge și bocancii purtați în noaptea tragediei. Pe parcursul anchetei, criminalul a precizat că nu-și amintește dacă a folosit sau nu un topor.

Câinele de de urmă al Poliției Brașov a fost cel care a condus echipa de criminaliști în casa criminalului. Aceștia se pregăteau să caute prin pădurile din zonă, convinși că agresorul fugise deja, doar că Bata pur și simplu s-a oprit în dreptul casei unde se ascundea Pepine și nu s-a mai lăsat dusă. Atunci au înțeles polițiștii că individul se ascunde acolo. L-au găsit înarmat cu un cuțit, ascunzându-se în mansarda imobilului.

Deși criminalul este cunoscut cu afecțiuni psihice, raportul psihologilor a stabilit că nu se recomandă aplicarea măsurilor de siguranță cu caracter medical, iar ”inculpatul simulează simptome de amnezie lacunară”, și are discernământ, motiv pentru care a fost judecat și condamnat ca un criminal, nu ca pe un om bolnav.

Pe lângă pedeapsa de închisoare de 23 de ani, Pepine va trebui să plătească rudelor victimelor daune morale în valoare de 1.844.969,87 lei.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes