Connect with us
Publicitate

Cultural

225.000 de lei, bugetul alocat de Primăria Braşov pentru Parada Junilor. 215 juni vor călări duminică sub privirile braşovenilor

Publicat

pe

Publicitate

După doi ani de întrerupere, din cauza restricțiilor legate de pandemie, anul acesta Brașovul reia tradiția Coborârii Junilor în cetate, o tradiție care este unul dintre simbolurile cele mai cunoscute ale Brașovului, care dă identitate Brașovului și care este unic în țară,  nu numai pentru simbolistica sa, ci și pentru amploarea pe care o are.

Ca de obicei, Parada Junilor și evenimentele din timpul Săptămânii Luminate sunt organizate  de municipalitate în parteneriat cu Asociaţia „Uniunea Junilor din Șcheii Braşovului şi Braşovul Vechi”, care reprezintă toate cele 7 cete de juni, iar Consiliul Local a aprobat un buget de 225.000 lei pentru paradă și aceste evenimente.

În plus, în  perioada 29 aprilie – 1 mai vor avea loc în Piața Sfatului un Târg de Artă Tradițională și Meșteșuguri și un Târg al Producătorilor Locali, în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta și respectiv cu comunitatea ROMO. Cele două parteneriate au venit în urma solicitărilor de la cei doi parteneri și au fost aprobate de Consiliul Local, la fel ca și regulamentele și condițiile de selecție a participanților. În urma selecției, 32 de participanți vor fi prezenți la standurile târgului meșteșugarilor și 17 la târgul producătorilor locali.

„După Săptămâna Luminată, în Duminica Tomii, are loc, după doi ani de pauză, Parada Junilor, paradă care este susținută cu drag de administrație, care ne-a ajutat foarte mult. Vom fi un număr de 215 juni călare, pe același traseu care a fost an de an. Invităm toți brașovenii,și nu numai, să participe alături de noi și să vină la Pietrele lui Solomon, să ciocnim un ou roșu și să bem un pahar împreună“, a declarat Marius Gonțea,  secretar al Asociației Uniunea Junilor din Șcheii Braşovului şi Braşovul Vechi, în cadrul conferinței de presă organizată astăzi.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes