Connect with us
Publicitate

Eveniment

207 kilometri pe oră. Este viteza cu care circula un șofer pe autostrada A3, în zona orașului Râșnov. Ce sancțiune a primit conducătorul auto care avea permisul de doar o lună

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au surprins cu aparatul radar un autoturism care circula cu viteza de 207 km/h pe sectorul de autostradă A3, din județul Brașov.

Acțiunea a avut loc ieri, 16 mai, când polițiștii au desfășurat o activitate ce a vizat una dintre principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere, anume viteza peste limita legală, în cadrul căreia la ora 13:28 au identificat un autovehicul care circula cu viteza de 207 km/h pe autostrada A3, în zona localității Râșnov.

La volanul autovehiculului înregistrat de aparatul radar se afla un tânăr de 18 ani, deținător de permis de conducere de la sfârșitul lunii aprilie a.c.

În cauză, conducătorului auto i-a fost aplicată amendă, conform prevederilor legale, dar și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile de la momentul identificării, ceea ce a făcut ca deplasarea autovehiculului să fie continuată de o altă persoană.

Publicitate

Conform legislației rutiere, pentru o viteză de peste 180 km/h, sancțiunea este suspendarea permisului de conducere și o amendă cuprinsă între 9.600 și 19.200 lei. De asemenea, conducătorul auto primește și 20 de puncte de penalizare.

Potrivit legii, viteza maximă admisă în afara localităților pentru autovehiculele ai căror conducători auto au mai puțin de un an practică de conducere este cu 20 km/h mai mică decât viteză maximă din care face parte autovehiculul condus.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes