Connect with us
Publicitate

Social

200.000 de măști gratuite pentru elevii și preșcolarii din Brașov. Edilii vor și medici mai mulți în cabinetele școlare

Publicat

pe

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Brașov va distribui gratuit în unitățile de învățământ din oraș peste 200.000 de măști de protecție pentru preșcolari și elevi, anunță newsbv.ro.

Publicitate

Anunțul a fost făcut de viceprimarul Flavia Boghiu care spune că, în acest fel, elevii vor avea o siguranță la ore, iar cursurile ar putea să continue cu prezență fizică. „Având în vedere situația critică în care ne aflăm și pe baza experienței de anul trecut, este foarte important ca orele de școală să se desfășoare cu prezență fizică, dar copiii și cadrele didactice trebuie să fie în siguranță. De aceea, Primăria Brașov a pus la dispoziția inspectoratului școlar, prin Direcția de Asistență Socială, 200.000 de măști, care vor ajunge la școlile din Brașov“, a declarat viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu, pentru newsbv.ro.

Pentru o siguranță sporită în unitățile de învățământ, autoritățile spun că este nevoie de medici în cabinetele școlare. Viceprimarul a mai anunțat că face demersuri către Ministerul Sănătății pentru suplimentarea numărului de cadre medicale pentru școlile din oraș, iar costurile pentru angajarea lor ar putea fi suportate chiar din bugetul local.

“Pe de altă parte, am propus deja Direcției de Sănătate Publică creșterea cu 12 posturi a numărului de posturi alocate cabinetelor școlare. Am prins deja în organigramă cele 12 posturi și suntem pregătiți ca în cazul în care ministerul nu va deconta cheltuielile, să suportăm toate costurile pentru aceste cadre medicale de la bugetul local“, a mai precizat viceprimarul Flavia Boghiu pentru aceeași sursă.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes