Connect with us
Publicitate

Economic

20 de treceri la nivel cu calea ferată din cadrul Regionalei CFR Brașov vor fi modernizate

Publicat

pe

Publicitate

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi se află un proiect privind aprobarea indicatorilor aferenți modernizării a 20 de treceri la nivel la Regionala Brașov, din județele Brașov, Sibiu, Covasna, Harghita, Mureș.

Este vorba de proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ,,Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată – Sucursala Regională de Căi Ferate Braşov”, lucrare de utilitate publică de interes naţional.

Pe raza Sucursalei Regionale de Căi Ferate Brașov sunt 694 de treceri la nivel, echipate în cele patru configuraţii, respectiv cu bariere automate (BAT), cu sisteme de semnalizare a apropierii trenului (SAT), cu bariere mecanice (BM) sau cu indicatoare rutiere (IR), care sunt parte integrantă a infrastructurii feroviare. În cadrul acestui proiect au fost propuse spre modernizare 20 de treceri la nivel.

În prezent, trecerile la nivel aflate pe raza Sucursalei Regionale de Căi Ferate Brașov se află într-o stare de degradare accentuată, prezentând: dale degradate; traverse în dreptul trecerii lăsate și deburate; șina uzată; material de prindere uzat sau lipsă. Carosabilul în zona trecerii la nivel este alcătuit din dale din beton armat care prezintă denivelări în profil transversal și longitudinal. Acestea se reazemă pe traverse din beton necorespunzătoare, cu material de prindere uzat. De asemenea, în zona trecerii la nivel, primul de piatră spartă este colmatat. Prin degradarea elementelor ce alcătuiesc trecerea la nivel crește pericolul de producere a evenimentelor de cale ferată și rutiere.

Publicitate

Lista celor 20 de treceri la nivel la Regionala Brașov care vor fi modernizate

Cele 20 de treceri la nivel analizate în proiectul de modernizare sunt prezentate în tabelul de mai jos:

treceri la nivel la Regionala Brașov

Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 137.369 mii lei, din care lucrări propriu-zise de construcții montaj (inclusiv TVA) – 106.223 mii lei. Durata de execuție a investiției este de șase luni.

Reevaluarea activelor la Spitalul CF Cluj-Napoca

Tot pe agenda ședinței de joi a Executivului se află și un proiect de Hotărâre de Guvern privind modificarea şi completarea, după caz, a denumirii, descrierii tehnice şi adresei poştale, precum şi actualizarea valorilor de inventar a unor bunuri aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Spitalului Clinic Căi Ferate Cluj-Napoca, unitate în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

În conformitate cu prevederile legislației în vigoare, activele fixe corporale se reevaluează cel puţin odată la trei ani. Valoarea de inventar a bunurilor care alcătuiesc domeniul public al statului, rezultată în urma reevaluări este de 80.210.962 lei. Diferența din reevaluare a fost calculată la 57.682.630 lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes