Connect with us
Publicitate

Eveniment

20 de replici au fost înregistrate după cutremurul de magnitudine 5,7, produs marți, în Oltenia. Pământul s-a zguduit pe tot parcursul nopții

Publicat

pe

Publicitate

Mișcările telurice din zona Gorjului s-au intensificat în urma cutremurului produs ieri, care a avut o magnitudine de 5,7. Nu mai puțin de 20 de replici au fost înregistrate, pe tot parcursul nopții, de specialiștii Institutului Național pentru Fizica Pământului. Seismele au avut intensități cuprinse între 2 și 3,7 grade pe scara Richter.

Aceste replici au fost înregistrate încă de seara trecută. La ora 20:02 a fost semnalat un cutremur de magnitudine 2,6, la adâncimea de 3,1 kilometru. Ultimul seism a fost înregistrat în această dimineață, la ora 05:28, la adâncimea de 10 kilometri și a avut o intensitate de 2,2.

Potrivit libertatea.ro, directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat că în urma seismului cu magnitudinea de 5,7 că „este o surpriză că zona s-a activat”.

Seismul de marți a avut loc la o zi după ce un alt cutremur, cu magnitudinea de 5,2, a fost înregistrat în aceeași zonă, în Gorj. Potrivit directorului INFP, au mai fost cutremure în regiune în trecut, însă mici.

Publicitate

„Cel mai mare a fost în 1943, de 5 grade. În anii 1963-1964, un cutremur de 4,5. Apoi, în 1910 și cu vreo 50 de ani mai devreme, 1850-1860, au fost cutremure în jur de 4 grade”, a mai spus inginerul.

Totodată, seismologul Mircea Radulian a afirmat că activitatea din zona Olteniei este una „neobișnuită”.

„Urmează să analizăm de ce s-au întâmplat aceste cutremure, ce legătură au între ele, dacă au vreo legătură cu acest context în care s-au produs și cutremurele din Turcia“, a declarat Mircea Radulian.

Turcia a înregistrat, pe 6 februarie, două cutremure puternice, care au provocat zeci de mii de decese. Primul a avut magnitudinea de 7,8, în timp ce al doilea seism a avut magnitudinea de 7,5. Ambele au fost urmate de o mulțime de replici.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes