Connect with us
Publicitate

Cultural

20 de pelicule difuzate în premieră pentru România, la a 7-a ediţie Alpin Film Festival

Publicat

pe

Organizat în perioada 6-11 septembrie la Braşov, Predeal şi Râşnov, unicul eveniment cinematografic autohton dedicat culturii şi civilizaţiei montane se pregăteşte să aducă pe marile ecrane o selecţie de peste 40 de filme din întreaga lume. Invitaţi speciali vor poposi la Braşov în perioada festivalului şi vor participa la proiecţiile de film şi la conferinţele dedicate unor subiecte arzătoare, precum: protejarea mediului şi conservarea biosferei, posibilităţile de susţinere a sportivilor cu dizabilităţi, turismul din România şi istoria muntelui din ţara noastră.

Publicitate

Festivalul debutează în forţă cu un eveniment excepţional: marţi, 6 septembrie, începând cu ora 19.00 la Cinema One din complexul Coresi Shopping Resort – Braşov, HORIA COLIBAŞANU şi MARIUS GANE ne vor destăinui din experienţa extraordinară pe care au trăit-o în cea mai spectaculoasă performanţa din alpinism a anului 2022 – EXPEDIŢIA KANGENJUNGA 2022.

Seara va continua cu proiecţia unul film considerat cel mai bun din istoria filmelor de munte – este vorba de filmul italian K2 Italia realizat în 1955 şi adus la Braşov printr-un parteneriat cu renumitul CLUB ALPIN ITALIAN şi CLUBUL ALPIN ROMÂN – BRAŞOV.

Accesul la toate evenimentele incluse în programul Alpin Film Festival este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Publicitate

Nu vor lipsi de la această ediţie nici expoziţiile de fotografie, conferinţele şi prezentările de carte. Asociaţia FORONA prezintă anul acesta expoziţia BIO CONEXIUNI instalată în zona pietonală din centrul istoric al Braşovului. Asociaţia Carpatină Transilvană şi Muzeul Judeţean de Istorie vor prezenta în Piaţa Sfatului o expoziţie dedicată celor 150 de ani de la apariţia primelor idei în legătură cu o formă organizată de drumeţie pe teritoriul României, iar Fundaţia Conservation Carphatia va prezenta la Centrul Cultural Reduta, expoziţia Munţii Făgăraş.

Dedicat susţinerii cinematografiei autohtone inspirate de lumea montană, Alpin Film Festival prezintă în Competiţia Românească o serie de 15 filme cu care au ca temă zona montană din România, sâmbătă, pe 11 septembrie, de la ora 15:00, la Cinema Astra.

În competiţie se află şi filmul Oamenii Drumului: Terra Banatica – VIA TRANSILVANICA regizat de Mircea Gherase, din care vom afla povestea celui mai cunoscut traseu de drumeţie, înainte de deschiderea oficială a acestuia, în octombrie. Proiecţia este prezentată pe terasa AFI din Braşov, vineri, 9 septembrie, ora 20.30, într-un decor minunat, în prezenţa echipei.

Competiţia Internaţională

O călătorie fascinantă printre cele mai frumoase trasee montane şi o colecţie de poveşti puternice inspirate de relaţia oamenilor cu natura, selecţia de filme incluse în Competiţia internaţională invită cinefilii să reflecteze asupra unor subiecte arzătoare ce ţin de protecţia mediului şi conservarea valorilor şi patrimoniului montan. 20 de lungmetraje şi scurtmetraje sosite din întreaga lume se vor vedea în premieră românească la Braşov şi vor concura pentru premiile ediţiei, acordate sâmbătă, pe 11 septembrie, de la ora 19:00, la Centrul Cultural Reduta.

Publicitate

Anul acesta avem o ediţie de colecţie în care vom prezenta filme care au avut premiera mondială şi au fost recompensate la marile festivaluri de film, precum Cannes, Veneţia, Trento, Banff.

Conferinţe

Principalul eveniment din acest an din zona de Conferinţe, se va desfăşura sâmbătă, 10 septembrie, ora 18.00 la Centru Cultural Reduta şi are ca temă ” UN MUNTE DE CURĂŢENIE – Managementul deşeurilor în zona montană”. Vor fi prezenţi invitaţi din Franţa care vor prezenta exemplele din zona Mont Blancului, din România, vorbitori reprezentând WWF, Eco – Turism şi ghizi alpini, participând la această discuţie extrem de importantă. Acest eveniment este organizat în parteneriat cu revista Ski & Outdoor Magazine.

Provocări sportive

Pentru pasionaţii de căţărări, principalul punct de atracţie se va afla în Parcul Central din Braşov, acolo unde, cu ajutorul CATENA, va fi instalat un turn de căţărare de 9 metri. Pe 10 şi 11 septembrie vor fi organizate ateliere de căţărare deschise tuturor celor interesaţi, atent supravegheate de partenerii de la Climb Again şi Clubul Alpin Român- Braşov.

Locaţii

Publicitate

Cinema Astra, Centrul Cultural Reduta, Piaţa Brassai şi Parcul Central vor găzdui, de-a lungul celor 6 zile de festival, evenimente care promovează cultura şi educaţia montană.

În acest an, Alpin Film Festival face parte din seria de evenimente a Forumului Oraşelor Verzi, care fac din Braşov, capitala verde a României.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes