Connect with us
Publicitate

Social

2 iunie, „Ziua naţională pentru adopţie”

Publicat

pe

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov urează, cu ocazia „Zilei Naționale pentru adopție“, „La mulți ani” tuturor copiilor care au fost adoptați sau așteaptă să fie adoptați, precum și familiilor care au adoptat sau urmează să adopte copii din sistemul public de protecție.

Ziua naţională pentru adopţie urmează în calendar, nu întâmplător, Zilei internaţionale a copilului şi a părinţilor. Din 2014 suntem invitaţi, în fiecare zi de 2 iunie, să conştientizăm cât de important este pentru un copil să crească într-o familie, în care să se simtă iubit și protejat. Instituirea unei Zile Naționale pentru Adopției are ca scop promovarea adopțiilor și propunerea de soluții pentru simplificarea procedurilor de adopție. 

Statistica arată că un copil instituţionalizat dorit de o familie ajunge în grija acesteia, în medie, nu mai devreme de un an și jumătate, timp în care trebuie parcurse numeroase proceduri legale. În anul 2019, au fost depuse 83 de cereri pentru evaluare în vederea eliberării atestatului de persoană / familii potențial adoptive, fiind eliberate 78 de atestate. Au fost încredințați în vederea adopției 68 de copii, 30 dintre aceștia provenind din alte județe, și a fost încuviințată adopția pentru 66 de copii, 30 dintre aceștia de pe profilul copilului greu adoptabil. În evidența biroului erau, la sfârșitul lui 2019, 32 de copii pentru care se făceau demersuri pentru identificarea unei familii potențial adoptive, dintre care 30 au statut de copii greu adoptabili, respectiv cei pentru care în termen de 9 luni de la rămânerea definitivă a sentinței de deschidere a procedurii de adopție, nu s-a reușit inițierea potrivirii practice sau aceasta a eșuat. De asemenea, în evidența biroului se găseau 82 de copii în etapa postadopție.

În primele 5 luni ale acestui an au fost primite 16 cereri pentru evaluare în vederea atestării, au fost eliberate 21 de atestate, 11 copii au fost încredințați în vedere adopției, iar pentru 21 de copii a fost încuviințată adopția.

Publicitate

De Ziua adopției îi felicităm pe toți cei care se bucură astăzi de tandrețea unui copil adoptat și îi încurajăm pe cei care își doresc o astfel de minunăție acasă să continue și să doboare orice obstacol. Schimbarea, inclusiv pentru copiii abandonați, începe cu fiecare dintre noi!

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes