Connect with us
Publicitate

Eveniment

2.000 de lei amendă pentru pensiunea din Moieciu, după ce 30 de copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. Încă nu se cunoaşte motivul care a dus la starea de rău a copiilor

Publicat

pe

30 de copii au ajuns la spital, marți, 27 iunie, după ce au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară. Copiii, cu vârste între 8 și 13 ani, se aflau la o unitate de cazare din Moieciu.

Zeci de copii aflați într-o tabără în comuna brașoveană Moieciu au avut nevoie de evaluare medicală, după ce au prezentat diverse simptome de toxiinfecție alimentară. 30 dintre micuții aflați în vacanță au fost transportați la spitale din Brașov și Zărnești, după ce 90 de elevi au fost văzuți de personalul medical ajuns la fața locului.

Copiii erau cazați la un complex turistic din Moieciu și, în total, aici se aflau aproximativ 200 de oaspeți. Mai mulți dintre elevii cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani au prezentat dureri abdominale, grețuri, vărsături, astfel că la 112 a sosit un apel care anunța acest fapt.

„La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale pentru transport victime multiple, 2 echipaje SMURD si 2 autospeciale de la Serviciul de A mbulanță Județean”, a anunțat maiorul Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov. Numărul mare de copii a făcut ca datele să se schimbe de la o oră la alta, până seara, târziu.

Publicitate

„În total, au fost evaluați medical la fața locului 90 de copii de către personalul medical. Dintre persoanele evaluate, 30 de copii au fost transportați la unitătile spitalicești din județ pentru investigatii medicale suplimentare, astfel: 14 copii la Spitalul de Boli infecțioase Brașov, 9 copii la Spitalul de Pediatrie Brașov și 7 copii la Spitalul Zărnești. La fața locului s-a deplasat personal DSP și ANSVSA”, a mai informat Ciprian Sfreja.

Potrivit medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, copiii care au ajuns aici nu erau în stare gravă, astfel că, după ce au fost ținuți sub supraveghere până a doua zi, au fost externați.

„Echipa noastră deplasată la fața locului a luat probe de sanitație, probe de apă, probe de sanitație luate de pe suprafețe și de pe mâinile personalului și a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru blocul alimentar. În funcție de rezultatul probelor prelevate vor stabili ce măsuri vom mai lua”, a declarat Claudia Bularca, director executiv Direcția de Sănătate Publică Brașov, potrivit adevarul.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes