Connect with us
Publicitate

Administrație

1,9 milioane de lei pentru a proiecta reabilitarea a patru sectoare de drumuri din județul Brașov. În total, peste 58 de kilometri de șosele vor fi modernizate

Publicat

pe

Publicitate

Patru sectoare de drumuri din zona metropolitană, care însumează 58,169 de kilometri vor fi reabilitate în următorii ani. Consiliul Județean Brașov a desemnat firma care se va ocupa de proiectarea acestor lucrări de modernizare, iar specialiștii au la dispoziție 9 luni ca să finalizeze documentația.

Compania care a câștigat licitația va colabora cu șase subcontractanți care se vor ocupa de studiile hidrologice, hidrogeologice și cele de gospodărire a apelor, documentațiile pentru obținerea avizului de gospodărire a apelor, realizarea studiilor pedologice, măsurători și studii topografice, servicii de proiectare în zona căilor ferate, servicii de verificare tehnică și serviciile de evaluare ANEVAR.

Practic, prin intermediul acestui contract de servicii vor fi întocmite studiile şi documentele necesare avizărilor pe baza cărora administraţia judeţeană va pregăti documentaţiile pentru accesarea de fonduri europene în cadrul viitorului Program Operaţional 2021-2026. Cu ajutorul lor, Consiliul Judeţean Braşov va continua lucrările de modernizare a reţelei de drumuri judeţene pe care o administrează.

Primul este tronsonul din DJ 103 B care porneşte din Săcele, de la DN 1 A, şi trece prin Tărlungeni, Budila, întretaie Drumul Naţional 10 la Teliu şi continuă până la limita cu judeţul Covasna (15,310 km). Acest drum se intersectează cu DJ 103 A, din care se va moderniza un segment de 1 km, în comuna Tărlungeni. Cel de-al treilea drum este tronsonul din DJ 112 A care porneşte din Hărman, de la intersecţia cu DN 11, urmează traseul Bod, Hălchiu, Codlea, Vulcan şi ajunge în DN 73 A (38,980 km). Ultimul segment cuprins în proiect face parte din DJ 112 B şi este situat între intersecţia cu DN 73 de la Cristian şi intersecţia cu DJ 112 A de la Vulcan (2,879 km).

Publicitate

„Pregătim proiectele pentru următorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene şi avem ambiţia de a accesa chiar mai multe fonduri decât am făcut-o până prin intermediul POR 2014-2020. Vrem ca în momentul în care se vor deschide axele de finanţare ale POR 2021-2026 să fim pregătiţi cu toate documentaţiile şi să reuşim să obţinem fondurile nerambursabile de care avem nevoie pentru drumuri, astfel încât să degrevăm pe cât posibil bugetul de investiţii al Consiliului Judeţean. Reabilitarea şi modernizarea acestor sectoare de drumuri judeţene reprezintă un proiect investiţional de amploare prin implementarea căruia vom asigura o conectivitate mai bună atât în interiorul zonei metropolitane, cât şi între municipiul Braşov şi localităţile limitrofe”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Autoritățile vor ca pe întregul traseu să fie modernizată structura rutieră, respectiv carosabilul, acostamentele, drumurile laterale, trotuarele şi stațiile de transport public, să fie refăcute rigolele, reţeaua de canalizare pluvială, podurile şi podeţele, şi să fie realizate lucrările necesare pentru siguranţa circulației.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes