Connect with us
Publicitate

Administrație

160 de persoane prestează muncă în folosul comunității în Braşov. Fac curăţenie pe stadioane, la patinoar şi plimbă câinii fără stăpân din adăpost

Publicat

pe

160 de persoane trebuie să efectueze muncă în folosul comunității în oraș, însă, cei mai conștiincioși sunt cei care au sentințe judecătorești.

Potrivit legislației, deciziile de muncă în folosul comunității se dau de către procuror, prin sentințe judecătorești sau echivalează amenzile pe care brașovenii le primesc pentru încălcarea legii.

“Contravențiile sau infracțiunile pentru care brașovenii trebuie să muncească în folosul comunității sunt diverse: de la conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, la violența în familie, consum de droguri, furturi din magazine, înșelăciune, prostituție și proxenetism. Cea mai mare parte a celor care sunt condamnați la muncă în folosul comunității vin și își fac orele. Există și situații când aceștia refuză și atunci, în funcție de cine a luat decizia, notificăm cu privire la neîndeplinire acestor obligații”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Cei care fac muncă în folosul comunității sunt din diverse categorii sociale și au de făcut între 60 și 240 de ore de muncă în folosul comunității, transmite Radio România Braşov FM.

Publicitate

“În principal, desfășoară activități de salubrizare în mai multe zone ale orașului: zona Stadionului Tineretului, Stadionul Metrom, Patinoarul Olimpic, la anumite școli, dar și la adăpostul de câini din Stupini, unde, pe lângă activitatea de salubrizare, au și activitatea de a plimba câinii din adăpost”, a adăugat Sorin Toarcea.

Programul de muncă în folosul comunității este de 2 ore pe zi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes