Connect with us
Publicitate

Eveniment

16 persoane au fost trimise în judecată de DIICOT. Sunt acuzate de tentativă la omor calificat, șantaj, proxenetism, viol, trafic de influență, evaziune fiscală și spălare de bani

Redactia Brasov

Publicat

pe

La data de 23 martie, a fost dispusă trimiterea în judecată a 16 persoane, membri ai unui grup infracțional care ar fi comis infracțiuni de tentativă la omor calificat, șantaj, proxenetism, viol, trafic de influență, evaziune fiscală și spălarea banilor.

La începutul lunii octombrie a anului trecut, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și luptătorii S.I.A.S. din I.G.P.R., împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 30 de percheziții la membrii grupului.

În acest caz, polițiștii Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate s-au sesizat din oficiu, în aprilie 2019.

Publicitate

Din materialul probator administrat a rezultat faptul că liderul ar fi coordonat o grupare de criminalitate organizată specializată în comiterea infracțiunilor de camătă, șantaj, proxenetism, spălarea banilor, precum și fapte de violență.

În cauză, a fost dispusă trimiterea în judecată a 16 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

Publicitate

– constituire a unui grup infracțional organizat,

– tentativă la comiterea infracțiunii de omor calificat,

– instigare la comiterea tentativei la infracțiunea de omor calificat,

Publicitate

– distrugere,

– sustragere sau distrugere de probe ori înscrisuri, favorizarea făptuitorului,

– spălarea banilor, complicitate în formă continuată la efectuarea de operațiuni financiare, incompatibile cu funcția,

– folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,

– instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,

– acces ilegal la un sistem informatic,

Publicitate

– instigare la acces ilegal la un sistem informatic,

– trafic de persoane,

– influențarea declarațiilor,

– nerespectarea regimului armelor și munițiilor,

– trafic de influență,

– cumpărare de influență și

– transfer neautorizat de date informatice.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2012, liderul grupării, cu ajutorul altor persoane, ar fi obținut bani din activități de proxenetism, desfășurate pe teritoriul Elveției, Italiei, Franței, Germaniei, Marii Britanii și Spaniei.

Sumele de bani obținute ar fi fost transportate în România, de către intermediari sau ar fi fost transferate prin intermediul unui serviciu de transfer rapid de numerar, pe numele unor persoane apropiate liderului grupării.

Cu privire la comiterea infracțiunii de spălarea banilor, s-a reținut faptul că banii obținuți în urma comiterii de infracțiuni ar fi fost „spălați” prin achiziționarea de proprietăți imobiliare în România și autoturisme de lux. De asemenea, ar fi fost reintroduși în circuitul financiar, prin acțiuni de creditare a unor societăți comerciale administrate în fapt de către liderul grupării.

Publicitate

În perioada în care a coordonat activitatea de proxenetism pe teritoriul Elveției, liderul grupării ar fi intrat în conflict cu membrii unei alte grupări concurente, formată din cetățeni de origine albaneză.

La data de 9 martie 2012, acesta, însoțit de alți 2 cetățeni români, l-ar fi atacat, cu intenția de a-l ucide, pe un cetățean albanez, pe fondul reglării unor conturi determinate de implicarea liderului grupării în activități de proxenetism. În acest scop, cei 3 cetățeni români l-ar fi urmărit cu un autoturism în trafic pe cetățeanul albanez și în momentul în care acesta din urmă se deplasa într-o zonă necirculată, ar fi acroșat autovehiculului condus de victimă, ulterior coborând din mașină și lovindu-l pe acesta cu diverse obiecte contondente și înțepătoare.

De asemenea, începând cu anul 2016, gruparea de criminalitate organizată și-ar fi extins activitățile infracționale în București, în sensul comiterii infracțiuni de cămătărie, desfășurată prin intermediul unei societăți comerciale neautorizate, pentru a realiza acțiuni de creditare și în cadrul căreia își desfășurau activitatea mai multe persoane. Probele administrate în cauză au relevat că activitățile de cămătărie s-ar fi desfășurat și personal de către liderul grupării, dar și cu sprijinul celorlalți membri.

Totodată, la data de 13 aprilie 2019, în timp ce o persoană vătămată conducea un autoturism, pe o șosea din județul Vrancea, mai multe persoane, folosind un autoturism, ar fi acroșat autoturismul cu care se deplasa victima, proiectându-l în afara carosabilului, după care membrii grupării i-ar fi aplicat victimei nouă lovituri de cuțit, precum și alte lovituri cu obiecte contondente, respectiv țevi metalice, cu intenția de a o ucide.

La data de 9 ianuarie 2020, în jurul orei 21.00, pe o stradă din municipiul București, pe fondul conflictului dintre membrii grupării cu o grupare rivală, precum și în contextul unui denunț formulat de către o persoană vătămată, fiind instigați de către liderul grupării, doi inculpați ar fi chemat victima la respectiva adresă și ar fi exercitat asupra acestuia acte de violență fizică, inclusiv cu o sabie, provocându-i leziuni traumatice ce au pus în primejdie viața.

Ulterior, în perioada 9 – 13 ianuarie 2020, liderul grupării, împreună cu alți doi membri, l-ar fi ascuns pe agresor în imobile din municipiul Brașov, municipiul Târgu Mureș și municipiul București, cu scopul de a împiedica și îngreuna cercetările și de a împiedica tragerea la răspundere penală, pentru fapta comisă la data de 9 ianuarie 2020.

Din cercetări a reieșit faptul că un rol important în gruparea infracțională l-ar fi avut un polițist, care ar fi asigurat atât consilierea juridică a liderului grupării infracționale, cât și fluxul de informații, din interiorul instituțiilor de aplicare a legii, cu privire la activitățile de cercetare desfășurate de acestea, către liderul grupării și prin intermediul acestuia, către toate grupările infracționale.

De asemenea, ar fi asigurat liderului grupării inclusiv accesul în mediul penitenciar, unde acesta ar fi avut acces la datele privind eventuale denunțuri sau inițiative de a formula denunțuri provenite de la persoane încarcerate și care s-au aflat în relații cu acesta.

În vederea obținerii de profituri financiare și ,,albirii” provenienței ilicite a acestora, cel în cauză ar fi întreprins, împreună cu liderul grupării, demersuri în nume personal, în vederea deschiderii și administrării în fapt a 2 case de pariuri sportive, dar care funcționau ca și puncte de lucru ale unei societăți comerciale coordonate de către liderul grupării.

În cauză, au fost instituite măsuri asigurătorii. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului București.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Eveniment

Un braconier a ucis un căprior fără autorizaţie de vânătoare. Poliţiştii au găsit animalul tranşat în maşină

Redactia Brasov

Publicat

pe

La data de 9 mai 2021, în jurul orei 22.15, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 72 ani, care conducea un autovehicul pe DJ 131D, între localitățile Dopca și Mateiaș, județul Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate, cadrele de poliție au identificat în interiorul vehiculului carne porționată și organe, care proveneau de la un animal sălbatic.

În continuarea cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 50 ani, care se afla în autovehicul în calitate de pasager ar fi executat, fără drept, un foc de armă, cu o armă de vânătoare, asupra unui căprior, pe care l-ar fi ucis și ulterior l-ar fi transportat la domiciliul său din localitatea Dopca, județul Brașov, unde ar fi procedat la tranșarea lui.

Publicitate

Ca urmare a verificărilor desfășurate de către polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov a rezultat faptul că bărbatul de 50 ani, care are calitatea de membru al unei asociații de vânătoare, este posesor legal de armă letală de vânătoare, dar nu deține autorizație de vânătoare valabilă, astfel încât vânătoarea ar fi fost desfășurată fără îndeplinirea condițiilor legale impuse de legislația în vigoare.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul, în vârstă de 50 ani, a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Publicitate

În urma investigațiilor desfășurate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 9 mai 2021, în jurul orei 21.45, un alt bărbat, în vârstă de 58 ani din localitatea Dopca, județul Brașov, având asupra sa o armă tip pușcă de vânătoare, ar fi intenționat să vâneze exemplare de faună cinegetică, fără a deține autorizație de vânătoare. Astfel, la data de 11 mai, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă necesare continuării cercetărilor. Totodată, bărbatul, în vârstă de 58 ani a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor stabilite de Legea nr. 407/2006 și de Legea 295/2004, în ceea ce privește respectarea condițiilor legale de păstrare a armelor și muniției aferente.

Cercetările în cauză sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”uzul de armă, fără drept” și braconaj” – 2 fapte, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Publicitate
Citește mai mult

Eveniment

Bărbat din Braşov ameninţat cu un cuţit. I-a fost furat telefonul şi o sumă de bani. Făptaşul este acuzat de tâlhărie calificată

Redactia Brasov

Publicat

pe

Un bărbat ar fi amenințat cu un cuţit un alt bărbat, în timp ce se aflau pe raza municipiului Brașov și i-ar fi sustras celui din urma un telefon mobil, precum și o sumă de bani.

Polițiștii au depistat și identificat bărbatul ca fiind un tânăr, în vârstă de 23 ani, din municipiul Brașov.

Astfel, în baza probatoriului administrat în cauză, la data de 11 mai 2021, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, ulterior, instanța a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile față de acesta.

Publicitate

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “tâlhărie calificată”.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult

Eveniment

Accident rutier cu 3 victime, azi noapte, în Brașov. Unul dintre șoferi ar fi fugit de la locul accidentului

Redactia Brasov

Publicat

pe

Ieri, în jurul orei 23.00, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada Vasile Alecsandri din Brașov la un accident rutier produs între un microbuz și un autoturism la intersecția cu strada Nicolae Grigorescu. „Din primele informații se pare că au rezultat trei victime, conștiente. Se deplasează la fața locului trei echipaje SMURD și o autospecială cu apă și spumă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, maior Ciprian Sfreja.

Conform martorilor autoturismul, un Opel Insignia, ar fi ieșit de pe Strada Nicolae Grigorescu cu viteză, fără să acorde prioritate, și ar fi lovit microbuzul. Martorii spun că în autoturism se aflau trei persoane care la prima vedere se aflau sub influență iar șoferul ar fi fugit de la locul accidentului.

În urma coliziunii cel mai grav ar fi fost afectată o persoană de sex feminin care se afla în microbuz. Conform martorilor, aceasta a fost transportată la unitatea de primiri urgențe.

Publicitate

Update 12.30, în urma solicitării redacției, IPJ Brașov a transmis că șoferul a fost identificat:

„La data de 11 mai 2021, în jurul orei 23,00 pe str. Vasile Alecsandri din municipiul Brașov a avut loc un accident rutier, coliziune între un microbuz și un autoturism, în urma căruia au rezultat trei victime din microbuz.

Publicitate

După producerea accidentului rutier, conducătorul autoturismului a părăsit locul faptei.
Urmare a administrării probatoriului în cauză, conducătorul autoturismului a fost identificat și testat din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur.

De asemenea, conducătorul auto al microbuzului a fost testat din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul fiind 0.

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier” a transmis comisar de poliție Alina-Maria IVAN.

Publicitate

 

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>