Connect with us
Publicitate

Eveniment

16 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru un bărbat din Covasna care a împuşcat doi poliţişti

Publicat

pe

Un bărbat din Covasna a fost condamnat astăzi de Curtea de Apel Brașov la 16 ani și 8 luni de închisoare cu executare după ce în luna noiembrie 2020 a tras cu arma spre mai mulţi polițiști. În urma acţiunii sale, doi dintre oamenii legii au fost răniţi.

Publicitate

Gheorghe Petrea Burguș a fost condamnat pentru infracțiunea de ultraj, în forma tentativei la omor calificat, violenţă în familie, în forma tentativei la omor asupra fiului său și uz de armă, fără drept.

În primă instanță, Tribunalul Covasna l-a cindamnat pe Gheorghe Petrea Burguș la 13 ani și 3 luni de închisoare cu executare, dar Curtea de Apel Brașov a majorat pedeapsa la 16 ani și 8 luni de închisoare. Din pedeapsa primită se va scădea perioada petrecută în stare de reținere și arest preventiv, respectiv din 6 noiembrie 2020 până acum.

„La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 9.00, în faţa sediului Postului de Poliţie Barcani, doi bărbaţi, în vârstă de 20, respectiv 52 de ani, ar fi agresat fizic un poliţist. Cei doi bărbaţi fuseseră citaţi la sediul Postului de Poliţie Barcani, în vederea soluţionării unei petiţii. Aceştia au devenit recalcitranţi şi l-ar fi tras de uniformă pe şeful de post, moment în care unul dintre ei l-ar fi lovit cu pumnul pe poliţist. Având în vedere cele întâmplate, doi poliţişti din cadrul Postului de Poliţie au intervenit în sprijinul colegului agresat, folosind spray iritant-lacrimogen asupra celor doi bărbaţi care au fugit de la faţa locului. Ulterior, în jurul orei 16.00, în timp ce poliţiştii puneau în executare un mandat de aducere, emis pe numele unuia dintre cei doi bărbaţi, aflându-se la domiciliul acestuia, bărbatul ar fi luat un pistol şi ar fi tras cu acesta, rănind doi agenţi de poliţie la nivelul membrelor inferioare. Cei doi bărbaţi au fost imobilizaţi de poliţişti, fiind conduşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale”, se arăta într-un comunicat remis de IPJ Covasna la vremea respectivă.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes