Connect with us
Publicitate

Util

16.400 de copii vor învăţa în grădinițele din județul Brașov din toamnă

Publicat

pe

Publicitate

În urma unei analize asupra datelor demografice și de migrație a populației, puse la dispoziție de Direcția Județeană de Statistică Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov a prevăzut în oferta educațională pentru anul școlar 2021-2022, 16.400 de locuri în grădinițele din județ, suficiente pentru cuprinderea tuturor copiilor cu vârstă preșcolară în acest nivel de învățământ.

Analizând solicitările din ultimii ani pentru acest nivel de învățământ, cele mai multe locuri au fost alocate grupelor mari, cu program prelungit, 3.512.

În perioada 17 – 30 mai au loc reînscrierile copiilor care au frecventat grădinița în anul școlar curent. Părinții pot depune la unitățile școlare cu nivel preșcolar cereri de reînscriere în format fizic sau online. Acestea vor fi soluționate până la data de 31 mai.

Pentru înscrierea copiilor care nu au frecventat grădinița în anul școlar curent, părinții au la dispoziție 12 zile, în perioada 31 mai – 11 iunie. Aceștia își pot exprima opțiunile de înscriere, conform metodologiei, la maxim trei unități școlare cu nivel preșcolar, completându-le în ordine descrescătoare a preferințelor, de la cea mai dorită la cea mai puțin dorită. Cererile se depun la unitatea școlară trecută pe primul loc în fișa de opțiuni.

Publicitate

Prima etapă se încheie în 25 iunie, copiii fiind admiși, în limita locurilor disponibile, în ordinea opțiunilor, la una din unitățile școlare pentru care au fost exprimate opțiuni.

Părinții ai căror copii nu au fost admiși la niciuna din unitățile școlare pentru care au optat în prima etapă, din lipsă de locuri, pot participa la cea de-a doua etapă, în perioada, 28 iunie – 16 iulie.

Între cele două etape de înscriere, Comisia județeană de înscriere analizează gradul de ocupare a locurilor și ajustează planul de școlarizare astfel încât să poată fi soluționate toate cererile de înscriere.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes