Connect with us
Publicitate

Eveniment

150 de studenți din Brașov vor protesta în fața Rectoratului Universității Transilvania. Marea lor nemulțumire este legată de creșterea taxelor de cazare la cămin

Publicat

pe

După ce conducerea Universității Transilvania din Brașov a anunțat că va majora tarifele de cazare la cămin, zeci de studenți revoltați de această situație au decis să organizeze un protest pentru că sunt nemulțumiți de această decizie.

Publicitate

Tinerii spun că scumpirea taxelor de cazare îngreunează accesul către educație al studenților din zonele rurale sau a celor care provin din familii defavorizate. Acesta este și motivul pentru care aproximativ 150 de tineri vor protesta în fața Rectoratului luni, 2 octombrie, între orele 13.00 și 16.00.

Organizatorii anunță ca participanții la această manifestare vor avea o recuzită proprie formată din pancarte, afișe, steaguri și postere. Primăria Brașov și-a dat acordul pentru organizarea acestui protest, pe o perioadă de trei ore.

În urmă cu câteva zile, reprezentanții Universității Transilvania au anunțat noile taxe de cazare în cămin care vor fi percepute în anul universitar 2023 – 2024. Mai exact, un student bugetat va plăti 445 de lei pe lună pentru un loc într-un cămin din Complexul Memorandului sau 455 de lei pentru un loc într-un cămin din Colina Universității. Studenții de pe locuri cu taxă vor plăti cu 200 de lei în plus peste taxa studentului bugetat.

Publicitate

Daniel Munteanu, prorectorul cu studenții și legătura cu mediul economic și socio-cultural spunea, în urmă cu câteva zile, că aceste majorări de tarife se fac din cauza costurilor tot mai mari la energie electrică și gaz care au crescut de cinci ori față de acum doi ani.

Locuri pentru studenții români în cămine sunt 3300, din cele aproximativ 4000 existente în cele 13 cămine ale Universității. Asta pentru că în căminele 10 și 16 vor fi studenți străini, cei din țări non-UE, cercetători, dar și studenți români de pretutindeni.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes