Connect with us
Publicitate

Social

150 de pagube produse de urși anul acesta în judeţul Covasna: „Noi avem peste 2.000 de exemplarele în județ”

Publicat

pe

Peste 720.000 de lei este valoarea pagubelor produse de urși în primele 9 luni din acest an în județul Covasna, însă doar 40% din valoarea sumelor a fost decontată păgubiților.

Publicitate

Au fost anul acesta și două atacuri la om, dar numai 8 urși agresivi au fost recoltați de vânători.

Înmulțirea urșilor este foarte accelerată în ultimii ani.

„Peste 723.000 este valoarea pagubelor, deci șapte miliarde și ceva, în bani vechi să spun așa, dintre care am plătit în jur de trei miliarde. Mai avem file de buget dar nu au venit încă banii. Foarte mult avem! Sunt peste 150 de dosare. Mai ales acum, în ultima perioadă, au fost atacuri la lanurile de porumb extraordinar de multe. Noi avem peste 2.000 de exemplarele în județ dar acum toate ursoaicele nu mai au un pui, ci doi- trei. Anul trecut am avut două exemplare cu câte patru pui.”, a precizat șeful APM Covasna, Gheorghe Neagu, pentru Radio Târgu Mureş.

Publicitate

Și în județul Brașov s-au înregistrat anul acesta aproape 100 de pagube produse de speciile protejate. În 90% din cazuri urșii au fost responsabili iar pentru restul lupii.

Valoarea despăgubirilor se apropie de o jumătate de milion de lei, dintre care mai puțin de o treime din sume au fost achitate până acum.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes