Connect with us
Publicitate

Administrație

15 stații de încărcare a mașinilor electrice vor fi montate în Brașov, până la sfârșitul anului. Investiția depășește 2,5 milioane de lei

Publicat

pe

Publicitate

Municipalitatea a publicat astăzi anunțul pentru cumpărarea și amplasarea a 15 stații de încărcare pentru mașini electrice care vor fi montate în Brașov, până la finalul anului 2022. Proiectul va costa 2,56 de milioane de lei, fără TVA, și face parte dintr-un program pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin investiții în infrastructura de transport rutier nepoluant.

Fiecare stație va avea câte două puncte de încărcare, iar acestea vor fi amplasate în șase locații din Brașov.

  1. Parcare Poiana Mica – o stație de încărcare cu două puncte de alimentare;
  2. Parcare Regina Maria – 4 stații de încărcare cu câte două puncte de alimentare;
  3. Terminal Poienelor – 2 stații de încărcare cu câte două puncte de alimentare;
  4. Parcare gara Brașov – 2 stații de încărcare cu câte două puncte de alimentare;
  5. Parcare zona Stadion Municipal – 3 stații de încărcare cu câte două puncte de alimentare;
  6. Strada 13 Decembrie, nr. 131D – 3 stații de încărcare cu câte două puncte de alimentare.

Firma care va câștiga acest contract trebuie să îndeplinească o serie de cerințe în ceea ce privește platforma de software a stațiilor, și anume:

– efectuarea plății utilizând cardul bancar;
– vizualizarea pe hartă a stațiilor, cu informații în timp real privind disponibilitatea;
– posibilitatea de a naviga către stația de încărcare;
– posibilitatea de a rezerva o stație de încărcare;
– posibilitatea de a începe o încărcare folosind dispozitivul mobil;
– căutare stații de încărcare în funcție de distanță.

Publicitate

„Continuăm programul nostru de trecere la un transport prietenos cu mediul, prin promovarea soluțiilor de transport ecologic.  Astăzi am lansat licitația pentru 15 stații de încărcare a autoturismelor electrice, pe care le vom amplasa la intrările în oraș și în parcările publice administrate de Municipalitate. În acest fel reușim să le asigurăm braşovenilor şi turiştilor posesori de astfel de maşini un acces facil la sistemul de încărcare. În paralel, lucrăm la studiul de fezabilitate pentru alte 15 stații de încărcare, pentru care sperăm să obținem finanțare fie prin AFM, fie prin PNRR. Este evident că numărul celor care iau în calcul utilizarea acestui sistem de transport ecologic (fie 100% electric, fie hibrid plug-in) este în creștere, iar cea mai bună dovadă este numărul de autoturisme electrice înmatriculate în Brașov, care a crescut de la 9 autoturisme, acum câțiva ani, la 316 astăzi. Inclusiv proporția deținătorilor de mașini electrice s-a schimbat în favoarea persoanelor fizice: dacă la sfârșitul anului 2018, dintre cele 19 mașini electrice, 12 aparțineau persoanelor juridice; în prezent, din din cele 316 autovehicule, 168 aparțin persoanelor fizice. În plus, în Brașov sunt înmatriculate și aproape 2.500 de autoturisme hibrid, care contribuie la creșterea calității aerului din oraș”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Data limită de depunere a ofertelor este 15 martie 2022, ora 15.00. Termenul de realizare a proiectului este de 9 luni de la data semnării contractului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes