Connect with us
Publicitate

Fapt divers

15 mai, ultima zi de zbor pentru MiG-21 LanceR. Avioanele devin istorie

Publicat

pe

Ultimele zboruri cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române vor avea loc în data de 15 mai 2023, în cadrul ceremoniilor organizate cu acest prilej începând cu ora 11.00 la bazele din Câmpia Turzii, Borcea și Bacău, anunță MApN.

Publicitate

Ultimele zboruri cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române vor avea loc în data de 15 mai 2023, în cadrul ceremoniilor organizate cu acest prilej începând cu ora 11.00 în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii și în Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” de la Borcea, iar de la ora 12:30 în Baza 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” de la Bacău, potrivit unui comunicat de presă.

Activitatea de la Borcea se va desfășura în prezența ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, și a șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

Programul evenimentelor va include ceremonii militare și religioase, alocuțiuni și acordarea unor distincții onorifice, expoziții statice, decolarea şi trecerea la verticală a aeronavelor MiG-21 LanceR, simultan de pe Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” și de pe Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă”.

Publicitate

Evenimentul se va încheia cu trecerea la verticală a aeronavelor MiG-21 LanceR decolate de pe cele două baze aeriene și aterizarea acestora pe Baza 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”, unde vor fi stocate și conservate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes