Connect with us
Publicitate

Administrație

15 din cei 27 de consilieri locali din Brașov au lipsit de la ședința convocată astăzi. Aleșii ar fi trebuit să voteze finanțarea unor cluburi sportive din oraș

Publicat

pe

Încercările municipalității de a aproba proiecte importante pentru Brașov au eșuat pentru a doua zi la rând. După ce miercuri consilierii locali nu au aprobat ordinea de zi a ședinței și s-au certat în plen vreme de o aproximativ o oră, astăzi mulți dintre aleși au decis să nu mai participe la întrunirea convocată de primarul Allen Coliban.

Publicitate

Pe ordinea de zi era un singur proiect de hotărâre privind metodologia de acordare a unor sume din bugetul Municipiului Brașov pentru finanțarea activității cluburilor sportive de drept privat înființate pe raza UAT Municipiul Brașov în cadrul Programului Sportiv de utilitate publică „Promovarea sportului de performanță”. Dar cum doar 12 din cei 27 de consilieri au fost prezenți,
nu s-a putut lua nicio hotărâre din lipsă de cvorum. 15 consilieri locali au lipsit de la această întrunire.

„Motivul pentru care am provocat ședința e dat de urgența găsirii unei soluții de finanțare pentru clubul de fotbal și totodată pentru aprobarea metodologiei de finanțare a proiectelor pentru performanță sportivă, ambele subiecte rămân în impas până la o decizie a consiliului. Am avut ieri întâlniri cu reprezentanții părinților prezenți în sală, au fost propuse întâlniri de clarificare în comisia numărul 4, care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, dar constat cu tristețe că urgența și faptul că fiecare zi de întârziere, care înseamnă cheltuieli directe ale părinților, în loc să suportăm din bugetul municipiului aceste cheltuieli pentru copiii Brașovului, fiecare zi de întârziere costă. Mă aștept la o atitudine mult mai responsabilă din partea consilierilor, este prima dată când nu avem cvorum într-o ședință convocată, dar această absență se adaugă la voturile anterioare împotriva ordinii de zi. Cred că este o situație de blocaj la care ar trebui să reflectă cu toții pentru că mandatul primit de la cetățeni este acela de a decide pentru ei și de a decide în folosul orașului, nu de a absenta sau a ne abține de la vot. Sunt deschis la orice dialog constructiv, dar pentru a exista un dialog trebuie să existe și părți prezente la masă, lucru care nu s-a întâmplat azi și este regretabilă situația creată. Ne vedem la următoarea ședință cu aceste puncte pe ordinea de zi, în speranța unei decizii a Consiliului Local”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

O reacție au avut și reprezentanții Partidului Social Democrat ai căror consilieri locali au absentat de la ședința convocată în această dimineață.

Publicitate

„Avem deja, în trei ani de mandat, hotărâri de consiliu atacate în instanță, anulate pe motive de nelegalitate, drept pentru care, noi nu vom mai vota niciun proiect ce are un iz de nerespectare a legii sau susceptibil de vreo urmă de îndoială (…) Nu stimați brașoveni, noi nu fugim, dar nici nu vom mai da curs tertipurilor primarului Coliban care încolțit fiind de lipsa majorității votului, a ajuns să ducă în derizoriu prevederile Codului Administrativ și să convoace zilnic ședinte ce nici măcar nu își au obiectul bine întemeiat. Noi, consilierii locali PSD nu suntem împotriva sportului sau a plăcerii și performanței copiilor, ci doar pentru legalitate, pentru dialog și pentru a identifica soluții ce pot fi puse în practică”, a declarat Alexandra Crivineanu, liderul de grup al consilierilor locali social-democrați brașoveni.

Reprezentanții primăriei Brașov urmează să anunțe dacă vor mai convoca ședințe și zilele viitoare sau dacă vor aștepta până la întrunirea care se organizează, de obicei, la finalul fiecărei luni.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes