Connect with us
Publicitate

Eveniment

15.000 de lei amendă pentru aglomerația infernală de la telegondola Sinaia. Sancțiunea a fost dată de comisarii de la Protecția Consumatorului

Publicat

pe

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului este prima instituție care reacționează după situația fără precedent care s-a petrecut luni, la Sinaia. În jur de 4.000 de oameni au stat la coadă chiar și 5 ore ca să poată urca pe platoul Bucegi, la cota 2000, pentru a se bucura de pârtiile din golul alpin.

Pentru că instalația pe cablu nu a funcționat de la ora 8.00 până aproape de ora 12.00, turiștii și-au pierdut răbdarea și și-au strigat nemulțumirea față de administratorii instalațiilor de transport pe cablu. Imagini cu aglomerația infernală au făcut înconjurul internetului și au ajuns, inevitabil, și în atenția comisarilor de la Protecția Consumatorului, care au decis să amendeze operatorul pentru aceste neplăceri cauzate turiștilor.

„O echipă de comisari din cadrul Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova au desfășurat o acțiune de control, operatorul economic fiind sancționat cu o amendă în valoare de 15.000 de lei și s-a dispus măsura de returnare contravaloare servicii care nu au fost prestate consumatorilor, asigurând de asemenea coborârea în siguranță a turiștilor prin prelungirea programului de funcționare”, au anunțat comisarii CRPC Prahova, pe pagina oficială de Facebook.

Telegondola Sinaia nu a funcționat pe tronsonul cota 1400 – cota 2000 din cauza depunerilor de gheață și chiciură în zona rolelor, a cablului și pilonilor. La încercarea de degivrare, două role s-au spart și au fost înlocuite. În toată această perioadă, la baza din Sinaia au fost comercializate tichete, fapt ce a dus la supraaglomerarea platformei intermediare de la cota 1400.

Publicitate

În cele din urmă, avaria a fost remediată, iar turiștii au putut urca la cota 2000. Programul de funcționare al telegondolei a fost prelungit cu o oră, iar administratorii instalațiilor pe cablu au așteptat până când toți turiștii au fost coborâți cu telegondola, în siguranță, la baza muntelui.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes