Connect with us
Publicitate

Eveniment

14 benzinării și 12 stații GPL din județul Brașov funcționează fără autorizație de securitate la incendiu

Publicat

pe

După controalele făcute în benzinăriile și stațiile GPL din județul Brașov, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au anunțat care este bilanțul unităților autorizate. Din 75 de benzinării existente în județ, multe în mijlocul comunităților, 14 nu dețin autorizație de securitate la incendiu. În plus, pentru 12 dintre cele 44 de stații GPL nu pot fi prezentate autorizațiile de securitate la incendiu, anunță radiobrasovfm.ro.

Publicitate

Toate stațiile cu astfel de probleme au fost sancționate cu amenzi, conform legii, în urma controalelor de-a lungul timpului, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției, Ciprian Sfreja. Potrivit reprezentanților ISU Brașov, multe dintre aceste stații cu carburanți nici nu pot obține această autorizație la securitatea la incendii, în primul rând pentru că nu ar respecta distanța minimă față de alte construcții și imobile, de minimum 40 m, dar nici nu pot fi mutate.

În evidența ISU Brașov mai sunt 3 depozite de carburant care nu se încadrează în Hotărârea de Guvern nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării sau autorizării privind securitatea la incendiu, a precizat sursa citată.

„Referitor la frecvența controalelor efectuate la obiective, precizăm că nu există o periodicitate stabilită, dar se are în vedere atât gravitatea neregulilor identificate în urma controalelor, lipsa autorizațiilor de securitate la incendiu, analiza situației operative, cât și sesizările venite din partea cetățenilor”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, Ciprian Sfreja.

Publicitate

Imediat după tragedia de la Crevedia din 26 septembrie, în urma căreia au murit patru persoane, alte peste 50 fiind rănite, reprezentanţii ISU Brașov au precizat că, în această perioadă, sunt efectuate controale la toate staţiile GPL din judeţul nostru.

„În urma verificărilor efectuate în baza de date a institutiei noastre s-a identificat că trei dintre skid-urile GPL care astăzi functionează sub denumirea de RBC Gaz dețin autorizații de securitate la incendiu obtinute sub altă denumire în anii 2004, 2016, respectiv 2017. De asemenea, menționăm că în ultimii doi ani s-au verificat 3 dintre cele 5 skid-uri, aplicându-se sancțiuni conform prevederilor legale, urmând ca în următoarea perioada de timp să se efectueaze controale și la celelalte stații GPL”, a precizat ISU Braşov, în 28 septembrie.

Pentru clarificări, Skid-urile GPL sunt instalaţii modulare pentru livrarea de combustibil auto tip GPL către autovehicule dotate cu instalaţie specifică.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes