Connect with us
Publicitate

Util

120 de pompieri vor fi la datorie de Sfântul Andrei și Ziua Națională

Publicat

pe

Publicitate

În următoarea perioadă, ISU Braşov va monitoriza permanent dinamica intervențiilor înregistrate la nivel judeţean iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Astfel, peste 120 de pompieri sunt pregătiți să intervină, zilnic, atât pentru acordarea asistenței medicale de urgență, cât și pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite din partea cetățenilor.

„În acest sens, colegii noștri pot interveni cu peste 70 de mijloace tehnice, dintre care 20 de echipaje de stingere, precum și 13 echipaje SMURD care încadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, precum și ambulanțe pentru transport neonatologic.

În afara măsurilor dispuse la nivel operativ, o atenție sporită este acordată prevenirii evenimentelor care pot fi generate de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor. Numai în ultimele două săptămâni, inspectorii de prevenire au desfășurat acțiuni de control inopinat la 16 de operatori economici din județul Brasov. Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare. Pe timpul acestor acțiuni, pentru deficiențele constatate, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 248.500 lei.

Publicitate

De asemenea, pe întreaga perioadă a sezonului rece, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, acțiunile de control și verificare vor continua la unități de turism și de agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești, târguri tematice specifice sezonului rece și alte amenajări similare în cazul în care acestea se organizează, ori, după caz, în zonele unde se vor desfășura evenimente legate de datini și obiceiuri specifice sezonului rece.

Totodată, 99 de pompierii brașoveni si 10 mijloace tehnice vor participa la activitătile desfașurate în municipiul Brasov cu ocazia sărbătoririi Zilei Nationale a României.”, a transmis ISU Braşov.

RECOMANDĂRI

Reamintim cetățenilor că, în perioada sezonului rece, odată cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate.

Pentru a preveni producerea unor incendii, verificați mijloacele de încălzire, precum sobe, calorifere sau alte surse de căldură.

În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazaţi în structuri de primire turistice, familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.

Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență (incendii, ger, viscol, alte fenomene meteorologice extreme etc.) pot fi consultate prin accesarea platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/

Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor!

Pompierii brașoveni vă doresc o săptămână liniștită, lipsită de evenimente nedorite!

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes