Connect with us
Publicitate

Economic

12 persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor din spitale. Printre cei reţinuţi este şi șeful Biroului de Operațiuni Speciale Brașov

Publicat

pe

Doisprezece persoane au fost reținute în Brașov, în dosarul mitei din spitalele COVID-19. Printre cei reținuți este și șeful Biroului de Operațiuni Speciale Brașov, au declarat surse judiciare pentru G4Media.

Publicitate

Asta în urma cercetărilor penale făcute de DNA Braşov in rem (față de fapte, nu persoane) în spitale din Brașov și Harghita, unde anchetează suspiciuni de corupție în atribuirea unor contracte supra-evaluate. În dosar au fost făcute ieri 22 de percheziții.

Procurorii DNA susțin că activitățile frauduloase ar fi avut loc în perioada 2019 – 2020, prejudiciul în dauna spitalelor s-ar ridica la suma totală de 1.669.234 lei, iar sumele de bani date/promise de reprezentantul firmei respective ar varia între 5.000 euro și 89.000 euro.

Dosarul urmărește presupusa atribuire ilegală, de către persoane din conducerea unor spitale din județele Brașov și Harghita, a unor contracte prin care unitățile respective ar fi achiziționat echipamente și produse medicale supraevaluate, dintre care unele nici nu îndeplineau condițiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare.

Publicitate

Vizate sunt și spitalele COVID-19 din județul Brașov. Este vorba de Spitalul Clinic de Neurologie și Psihiatrie Brașov, Spitalul de Boli Infecțioase, dar şi Spitalul Municipal Odorhei și la sediul Biroului de Operațiuni Speciale din Brașov, unde vizat este chiar șeful instituției.

Pentru atribuirea contractelor preferențiale plătite din bani publici, spitalele în cauză ar fi organizat proceduri formale prin care să fie desemnată câștigătoare o anumită firmă. În schimb, persoane din conducerea spitalelor sau persoane cu ascendent și influență asupra acestora ar fi primit sume de bani de la reprezentantul legal al firmei respective.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes