Connect with us
Publicitate

Social

12 noi cazuri de tuse convulsivă la Braşov. Doar unul dintre bolnavi este adult

Publicat

pe

Autorităţile din judeţul Braşov raportează că 12 noi cazuri de tuse convulzivă au fost înregistrate în ultima perioadă în judeţ. Dintre pacienţi, doar unul este adult, ceilalţi fiind copii cu vârste mai mici de opt ani. Direcţia de Sănătate Public (DSP) Braşov atrage din nou atenţia asupra importanţei vaccinării împotriva acestei boli, vaccinul făcând parte din schema gratuită.

”Vă informăm asupra apariţiei a 12 cazuri noi de tuse convulsivă (pertussis) în judeţul Braşov, la sugari şi copii cu vârste cuprinse între 1 lună şi 8 ani, precum şi la un adult în vârstă de 30 de ani. Majoritatea celor diagnosticaţi cu tuse convulsivă sunt nevaccinaţi şi a fost necesară internarea acestora în spital. Tusea convulsivă este o boală infecţioasă bacteriană acută, foarte contagioasă, cauzată de Bordetella pertussis, şi poate să provoace complicaţii severe, uneori fatale pentru sugari şi copii de vârste mici, în special în cazul celor care nu au fost vaccinaţi”, transmite, miercuri, DSP Braşov.

”Foarte importantă este vaccinarea la timp a sugarilor, recuperarea restanţierilor, precum şi vaccinarea gravidei şi vaccinarea adultului, cu rapel la fiecare 10 ani, pentru ultimele două categorii vaccinul fiind compensat 100%”, precizează DSP Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes